Metin Şentürk’ten Destek Talebi

Dünya Engelliler Birliği Başkanı Metin Şentürk, yeni yaptığı paylaşımla destek istediğini duyurdu.

Metin Şentürk’ten Destek Talebi

10-16 Mayıs tarihi engelliler haftası olduğu için Dünya Bankası, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve dünya sağlık örgütünden Kahramanmaraş merkezli depremler için destek istedi.

Aynı zamanda Metin Şentürk paylaştığı videoda Dünya engelliler birliğinin 2011 yılında kurulduğunu ifade etti. Engelliler yararına çalışmaların yapılması amacıyla bu kuruluşun yer aldığını da ifade eden söylemlerde bulundu. Kuruluşun küresel bir örgüt olduğunu ifade eden Metin Şentürk yardım açısından çağrıda bulundu.

Türkiye'de 6 Şubat'ta yaşanan büyük depremin, 3 milyon kişiyi etkilediğini ifade eden Metin Şentürk bu konuda yardım talep etti. Göz ardı edilmemesi gerektiğini ve bu yaraların birlikte sarılması gerektiğini de ifade etti. Bu doğrultuda dünya çapındaki önemli örgütlerden yardım talebinde bulunan Metin Şentürk sosyal medya paylaşımı ile gündeme geldi.

6 Şubat Depremi

6 Şubat’ta yaşanan deprem Türkiye için büyük bir felaket olmuş ve 10 şehri etkileyerek yaklaşık 13 milyon kişinin hayatını derinden etkilemişti. Pek çok kişinin hayatını kaybettiği depremde, yaralı sayısı da enkazdan çıkarılan kişi sayısı da oldukça fazlaydı. Şimdilerde bu yaralar Bir yandan sarılmaya devam ederken bir yandan yeni konutlar yapılması için pek çok şehirde projeler başlatıldı. Çalışmalar devam ederken psikolojik anlamda da olumsuz şekilde etkilenen kişiler için psikolojik destekler sağlandı. 10 ve 16 Mayıs tarihleri arasında ise engelliler haftası olduğu için Metin Şentürk yaşadığımız bu depremi vurgulayarak küresel pek çok örgüte çağrıda bulundu.

Yardım İsteğinde bulunan Metin Şentürk bu duruma duyarsız kalınmaması gerektiğini de ifade etti. Yaraların hep birlikte sarılması gerektiğini de ifade eden Metin Şentürk, Dünya Engelliler Birliği ve haricinde pek çok kuruluşa seslendi. Sosyal medya paylaşımı ile gündeme gelen Metin Şentürk bu paylaşımda duyarlı olunması gerektiğini ifade etti.

Özellikle Mart ayından bu yana deprem için konut çalışmaları daha da hızlandırılmış ve bu doğrultuda pek çok kişinin mağduriyet yaşanmaması adına konaklama alanları sağlanmıştı. Pek çok kişinin barınma ve yeme içme ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli yardımlar yapılmıştı.