Milyoner'e damgasını vuran Menekşe teyze hikayesiyle ilham kaynağı oldu

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla ATV ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster'de, Viyana'da eğitim gören ve katıldığı yarışmalarda birinci olmayı başaran Menekşe Teyze, ilgi odağı oldu.

Milyoner'e damgasını vuran Menekşe teyze hikayesiyle ilham kaynağı oldu

Hayat hikayesini anlatan Menekşe Teyze, tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığını, solucan gübresi üreticisi olduğunu ve devletin desteğiyle eğitim aldığını dile getirdi. Ayrıca 'Çiftçi Kadınlar Yarışıyor' yarışmasında 3 kez birinci oldu. Kenan İmirzalıoğlu'na 'Ezel' diyerek seslenmesi de yüzlerde tebessüm yarattı. Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla ATV ekranlarında seyircisiyle buluşan Kim Milyoner Olmak İster'e katılan Menekşe Teyze, hayat hikayesiyle herkesi derinden etkilemeyi başardı. Viyana'da eğitim gören ve katıldığı yarışmalarda birinci olan Menekşe Teyze'nin İmirzalıoğlu'na "Ezel" diyerek seslenmesi de güldürdü.

milyonere-damgasini-vuran-menekse-teyze-hikayesiyle-ilham-kaynagi-oldu.jpg

SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİCİLİĞİ YAPIYOR

Stüdyoya dua okuyarak giren Menekşe Teyze, hayat hikayesini şu ifadelerle anlattı: "Bağlık ve bahçelik bir yerde yaşıyorum. Tarım ve hayvancılıkla geçim sağlanıyor. Ben ev hanımıyım. Tarlada eşime ve kardeşime yardımcı oluyorum. Hayvanlarımız vardı ama yaşlanınca sattık. Solucan gübresi üreticisiyim ben aynı zamanda. Devletimizin vermiş olduğu destek kapsamında eğitime katıldım. 500 kişilik sınav yapıldı 10 kişi birinci seçildi bizi Viyana'ya eğitime getirdiler. Eğitimde gelince de bana solucan gübresi verdiler. Herkes bunu yapabilir. Ben lise mezunuyum. Çiftçi Kadınlar Yarışıyor yarışmasında da 3 kez birinci oldum” dedi.
30 BİN TL KAZANDI
Menekşe Teyze, İmirzalıoğlu'nun 2009-2011 yılları arasında yer aldığı Ezel dizisindeki rolünü hatırlatarak "Merhaba Ezel Bey" demesi de samimi anların yaşanmasına neden oldu. Arka arkaya sorulara doğru yanıtlar veren Menekşe Teyze 6. sorudaki sorulan "İlahi Komedya' adlı klasik eserin yazarı kimdir?" sorusunda zorluk yaşadı. Joker hakkı kalmayan Menekşe Teyze yarışmadan çekilerek 30 bin TL'nin sahibi oldu.