Miss Germany yarışmasının güzeli bir İranlı oldu

39 yaşındaki İranlı Apameh Senauer, Almanya'da düzenlenen “Miss Germany 2024” isimli güzellik yarışmasında ülkenin en güzel kadını seçilerek büyük bir başarıya imza attı.

Miss Germany yarışmasının güzeli bir İranlı oldu

Almanya'da yılın en güzel kadınını seçmek için Miss Germany 2024 isminin verildiği bir güzellik yarışması organize edildi. 15 bin kadının katıldığı yarışmanın birincisi ise 39 yaşındaki İranlı Apameh Senauer oldu.

miss-germany-yarismasinin-guzeli-bir-iranli-oldu.jpg

YAŞ SINIRI KALDIRILDI

6 yaşındayken ailesiyle İran'dan Almanya'ya yerleşen Apameh Senauer, güzelliğiyle yarışmada şampiyonluğu elde etmiş oldu. Alman bir eşi olan ve iki çocuğu bulunan genç kadın, Kazandığıma inanamıyorum” şeklinde ifadeler kullandı. Mimarlık mesleğini icra eden Apameh Senauer, yarışmada 25 bin euroluk ödülün sahibi olmaya hak kazandı. Apameh unvanını, özellikle İran'dan Almanya'ya göç edenler olmak üzere, imkanları kısıtlı olan ve ezilen kadınları savunmak için kullanmayı hedeflediğini dile getirdi. Diğer yandan yaş sınırının kaldırıldığı yarışmanın en büyük katılımcısı ise 42 yaşındaki Mignon Kowollik oldu.

miss-germany-yarismasinin-guzeli-bir-iranli-oldu-001.jpg

APAMEH SENAUER KİMDİR?

39 yaşındaki Apameh Senauer, iki çocuk annesi. 6 yaşında İran'dan ailesi ile birlikte Almanya'ya göç etti. Mimarlık alanında uğraş gösteren Senauer, 15 bin kadın arasından sıyrılarak Almanya'nın güzellik yarışması 'Miss Germany 2024'te birinci olarak, tacı almaya hak kazanmıştır. Alman bir eşi bulunan Senauer, kazandığı bu prestijli unvanı alırken duygularını, “Kazandığıma inanamıyorum” diyerek ifade etti. Yarışmanın ödülü olan 25 bin euroyu alan Senauer, göçmen kökenli çocukların yaşadığı zorluklarla ilgili çalışmalar yapmak istediğini sözlerine ekledi.