Murat Soydan filmleri! Yeşilçam’ın usta ismi vefat etti

Yeşilçam’ın usta isimlerinden Murat Soydan hayatını kaybetti. Murat Soydan’ın vefat haberi sanat camiasını yasa boğdu. Vefat haberiyle ailesini ve sevenlerini yasa boğan usta isim için taziye mesajları yağdı.

Murat Soydan filmleri! Yeşilçam’ın usta ismi vefat etti

Çok sayıda projede yer alan Türk Sineması’nın usta isimlerinden Murat Soydan, 83 yaşında hayata gözlerini yumdu. Binlerce projede rol üstlenen usta oyuncunun vefat haberini kızı Mehveş Soydan duyurdu. Mehveş Soydan’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama sonrasında Murat Soydan’ın vefat haberini alan yakınları ve sevenleri büyük üzüntü yaşadı. Babasının vefat haberini veren Mehveş Soydan, ‘Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun.’ notunu ekledi.

MURAT SOYDAN HAYATINI KAYBETTİ

Gerçek adı Rüçhan Tercan olan Türk Sinema ve dizi oyuncusu Murat Soydan, 2 Ekim 1940 yılında Kırklareli’nde doğdu. İlk ve ortaokul eğitimini Lüleburgaz’da tamamlayan Soydan, lise eğitimini ise Edirne’de tamamladı. Daha sonra üniversite için İstanbul’a gelen Murat Soydan, üniversite eğitimi alırken bir yandan da İstanbul Belediye Konservatuvarı Türk Musikisi Bölümü’nü bitirdi. Askerliğini yedek subay olarak yaptı ve 1966 yılında Perde mecmuasının açtığı yarışmayı Tanju Korel ile beraber kazanarak sinemaya geçti. Usta isim sinema hayatına 1966 yılında Nejat Saydam’ın çektiği ‘Kolsuz Kahraman’ isimli filmle başladı. 1970’li yılların Jön oyuncularından biri olan Murat Soydan, çok sayıda filmde Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit gibi usta isimlerle başrolü paylaştı.

murat-soydan-filmleri-yesilcam-in-usta-ismi-vefat-etti.jpg

MURAT SOYDAN’IN ROL ALDIĞI UNUTULMAZ FİLMLER

Kariyeri boyunca çok sayıda filmde rol üstlenen usta oyuncu Murat Soydan, Yeşilçam’ın ustaları arasındaydı. Usta oyuncu Murat Soydan’ın rol aldığı unutulmaz filmler ise şöyle;

- Sevgilim Bir Artistti

- Son Gece

- Kanlı Pazar

- Şehrazat

- Yalnız Adam

- Aşk Mabudesi

- Tatlı Günah

- Ateş Parçası

- Bir Kız Böyle Düştü

- Vur Patlasın Çal Oynasın