Nurhan Damcıoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Yılların devlet tiyatrosu sanatçısı, şarkıcı ve son kantocu olarak bilinen Nurhan Damcıoğlu kalp yetmezliği nedeniyle 5 Haziran Pazartesi günü vefat etmişti.

Nurhan Damcıoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

İlerlemiş yaşına rağmen oldukça pozitif ve sıcakkanlı tavırlarını hiçbir zaman bırakmaya Nurhan Damcıoğlu’nun vefaı sanat dünyasında da üzüntü yarattı. 7 haziran Çarşamba akşamı adına düzenlenen törenle birlikte son yolculuğuna İzmir’de uğurlanan duayen ismin yeğeni de halasının kaybı ardından duygu dolu bir açıklama yaptı.

Halası adına düzenlenen törende konuşan Yağmur Damcıoğlu yaptığı konuşma ile izleyenleri hayli duygulandırdı. Halasının insanları seven ve çok enerjik bir kadın olduğunu ifade eden Yağmur Hanım tören sırasında oldukça hüzünlüydü. Nurhan Damcıoğlu hakkında konuşan yeğeni Yağmur Damcıoğlu halasının çalışkan ve dakik olmasına vurgu yaptı. İşine çok bağlı olduğunu da ekleyen Yağmur Hanım açıklamasında halasının birçok özelliğine değindi.

En Cesur Emekçi Kadın

Nurhan Damcıoğlu’na veda için düzenlene törene İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer eşi Neptün Soyer ile birlikte katıldı. Töreni ön sıradan izleyen Tunç Soyer ve eşinin değerli sanatçı için başsağlığı dilediği yapılan röportajda görüntülendi. Hayli üzgün olduğunu ifade eden Tunç Soyer Türkiye adeta neşesini kaybetti şeklinde bir açıklama yaptı. Halası için törende konuşma yapan Yağmur Damcıoğlu; Nurhan Damcıoğlu’nun hayatında tanıdığı en cesur ve emekçi kadın olduğunu ve bundan dolayı da gurur duyduğunu içtenlikle belirtti.

Nurhan Damcıoğlu için düzenlenen törende eski Yeşilçam artistlerinden Aynur Aydan’da bazı açıklamalarda bulundu. Oldukça üzgün olduğunu ifade eden Aynur Hanım’ın Yeşilçam’dan bir yıldızın daha eksildiğini belirtti. Arkadaşlarına tek tek veda ettiğini açıklayan Aynur Aydan tören sırasında göz yaşlarına hakim olamadı.

Püsküllü Şalı Tabuta Serdi

82 yaşında hayata veda eden Nurhan Damcıoğlu adına düzenlenen törenden sonra yeğeni Ayğmur Damcıoğlu halasının sahnede kullandığı püsküllü şalını öperek tabutunun üzerine serdi. Gözyaşlarına hakim olamayan Yağmur Hanım’ın tören sırasında yaptığı açıklamada törene katılanları hayli duygulandırdı. Kalp yetmezliği sonucunda aramızdan ayrılan sanatçı Nurhan Damcıoğlu’nun yakın arkadaşı Yeşilçam oyuncusu Aynur Aydan’ın haberi alır almaz Çeşme’den kalkıp gelmesi ve arkadaşına karşı olan son görevini yapması da herkesi duygulandıran diğer bir detay oldu.