RTÜK’ten Kızılcık Şerbetine bir ceza daha

RTÜK, daha önce yayın durdurma cezası verdiği fenomen dizi Kızılcık Şerbeti'nde bölüm içerisinde birden çok defa aynı deterjan markasının reklamını yapmasından ötürü Show TV'ye idari para cezası verme kararı aldı.

RTÜK’ten Kızılcık Şerbetine bir ceza daha

Cezayı açıklayan RTÜK üyesi İlhan Taşçı “Niyet ceza olunca bazen kahve bazen deterjan bazen de yumuşatıcı bahane oluyor” ifadelerini kullandı. Başrollerinde Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör, Settar Tanrıöğen, Evrim Alasya ve Sibel Taşçıoğlu'nun yer aldığı sevilen dizi Kızılcık Şerbeti'nde yapılan reklama RTÜK'ten ceza yedi.

rtukten-kizilcik-serbetine-bir-ceza-daha.jpg

NİYET CEZA OLUNCA

Dizinin bölümlerinde birden fazla aynı deterjan markasının reklamlarının yapılması üzerine gelen şikayetleri değerlendirmeye alan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu kanal ceza verdi. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, X hesabından verilen cezayı şu ifadelerle duyurdu “RTÜK'ten temizlik deterjanına ceza! Show TV'de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisinde temizlik deterjanı ve yumuşatıcıya 'ürünler için aşırı vurgu' yapıldığı sayıyla kanala %2 para cezası kesildi. Niyet ceza olunca bazen kahve bazen deterjan bazen de yumuşatıcı bahane oluyor” şeklinde konuştu.

rtukten-kizilcik-serbetine-bir-ceza-daha-001.jpg

DAHA ÖNCE ALDIĞI CEZALAR

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Show TV'de yayınlanan “Kızılcık Şerbeti” dizisine 6112 sayılı kanunun 8. maddesindeki “Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içeremez” ilkesinin ihlal edildiği gerekçesiyle beş hafta durdurma ve 1.5 milyon TL'lik para cezası daha vermişti.