Yeşilçam’ın usta ismi Türker İnanoğlu hayatını kaybetti

Türk sinemasının duayeni Türker İnanoğlu vefat etti. Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden İnanoğlu, aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı.

Yeşilçam’ın usta ismi Türker İnanoğlu hayatını kaybetti

Türk sinemasının öncü isimlerinden Türker İnanoğlu, 88 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden İnanoğlu, geçirdiği ani rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırılmış, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır.

SANAT DÜNYASINDAN BÜYÜK KAYIP

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya hesabından duyurduğu üzücü haberle, Türker İnanoğlu'nun vefatı sanat dünyasını yasa boğdu. Bakan Koca, "Sanat dünyamızın değerli ismi Türker İnanoğlu'nu kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

TÜRKER İNANOĞLU KİMDİR?

1936 Safranbolu doğumlu İnanoğlu, Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nda eğitim görürken sinema dünyasına adım attı. Yönetmen yardımcısı olarak başladığı sinema kariyerinde, Lütfi Ömer Akad ve Nişan Hançer gibi isimlerle çalışma fırsatı buldu. İlk yönetmenlik deneyimini "Köyde Bir Kız Sevdim" filmiyle yaşadı.

Erler Film'i kurarak Türk sinemasına sayısız eser kazandıran İnanoğlu, televizyon yapımlarıyla da adından söz ettirdi. Atlas, Kent ve Boğaziçi sinemalarının yanı sıra TİM Show Center gibi önemli kültür ve sanat mekanlarının da sahibidir.