47 ilaç daha geri ödeme kapsamına alındı! Bakan Işıkhan açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan son dakika açıklaması geldi. Açıklamaya göre 47 ilaç daha geri ödeme kapsamına alındı.

47 ilaç daha geri ödeme kapsamına alındı! Bakan Işıkhan açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir son dakika açıklaması yaparak geri ödeme kapsamına alınan yeni ilaçları duyurdu. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Bakan Vedat Işıkhan 47 ilacın daha geri ödeme listesine girdiğini söyledi. SGK geri ödeme kapsamına alınan ilaçların 36'sının yerli üretim olduğu da belirtildi.

47 İLAÇ DAHA GERİ ÖDEME KAPSAMINA ALINDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sabah saatlerinde sosyal medya hesabından önemini açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan geri ödeme listesini alınan yeni ilaçları duyurdu. SGK'nın geri ödemesine alınan toplam 47 yeni ilaç bulunuyor. Yapılan yeni düzenleme doğrultusunda kapsama alınan ilaçların 36'sının yerli üretimi olduğu da vurgulandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, geri ödeme listesini alınan ilaçlar Arasında 3 kanser, 7 antibiyotik, 6 kan ürünü, 3 diyabet ilacı ve 3 multipl skleroz (MS) ilacının bulunduğunu ifade etti.

Diğer yandan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından daha resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, 47 ilacın geri ödeme listesini alınmasını içeren düzenlemenin 5 iş günü sonra yürürlüğe gireceği belirtildi.

ilac-2.jpg