Ağızda gerçekleşen değişim o hastalığın belirtisi!

Diyabet dünyadaki birçok insanı etkileyen ciddi bir hastalık oldu. Öncelikle yüksek kan şekerinin ilk belirtilerine dikkat etmek oldukça önemli.

Ağızda gerçekleşen değişim o hastalığın belirtisi!

Diyabetin semptomları genellikle benzer olur fakat hastalığın ne kadar süredir mevcut olduğuna ve hastanın yaşına bağlı olarak değişkenlik göstermekteditir. Kan şekeri seviyesi yükseldiğinde bazı belirtiler ortaya çıkmaktadır. Diyabetin ilk belirtilerinin yanı sıra ilerleyen belirtilerine de dikkat etmek gerekmektedir.

agizda-gerceklesen-degisim-o-hastaligin-belirtisi.jpg

Diyabetin ilk belirtileri arasında ilk olarak vücudun susuz kalması, aşırı susama ve artan idrara çıkma yer almaktadır. Bunun sebebi böbreklerin idrar yoluyla glikoz atması ve vücudun susuz kalması. Bir diğer belirti ise halsizlik ve sürekli yorgunluk hali. Şeker hücrelere ulaşmayı bıraktığında insanlar yorulur ve bitkin düşer. Son olarak ise yavaş iyileşen yaralar, kilo alımı veya zayıflama, deri hastalığı ve genital kaşıntı, ağızda aseton benzeri koku oluşumu gibi belirtiler diyabetin ilk bulguları arasında yer alır. Bu kan şekerinde önemli bir artış olduğunu belirtisidir. Eğer ilerlemiş bir şeker hastalığına sahipseniz bu belirtiler dışında dikkat etmeniz gereken 5 madde daha bulunmaktadır.

1) Görme gücünün bozulması sonunda gözdeki kan damarlarını etkileyebilir ve körlüğe yol açmaktadır.
2) Diş etlerinde kanama ve diş kaybı meydana gelmektedir.
3) Kollarda ve bacaklarda karıncalanma, uyuşma, aşırı duyarlılık ve ağrı oluşmaktadır.
4) Sindirim sisteminin yavaşlaması ishal veya kabızlık, karında ağrı ve mesanenin zayıflaması.
5) Vücuttaki ödem artışı sebebiyle şişme. Bu belirti genellikle diyabetli bir kişinin yüksek tansiyonu olduğunda ortaya çıkar. Böbrekler işlevini yerine getiremez hale gelecektir. Kalp damar hastalığı, penis sertleşme sorunu ve hafıza kaybı gibi sorunlar yaşanabilmektedir.

agizda-gerceklesen-degisim-o-hastaligin-belirtisi-001.jpg

Diyabetli hastanın yememesi gereken yiyecekler ise pastalar, şekerler, dondurma ve hamur işleri, meyve reçeli, gazlı içecekler, makarna, şeker, yüksek yağlı peynir, krema ve mayonez, tatlı ve kuru meyvelerdir. Diyabetin ilk belirtileri ortaya çıkar çıkmaz bu önlemleri almak ve yaşam tarzınızı değiştirmek önem taşımaktadır. Bu diyabet hastalığının ilerlemesini önleyecek. Ayrıca koma ve körlük gibi tehlikelerin de önüne geçecektir.