Bu ürünleri sakın mutfağınıza sokmayın! Tütün kadar zehirli en zararlı 10 yiyecek

Sağlıklı beslenme alışkanlığı bağışıklığı korumak ve hastalıklardan korunmak için en önemli etkenlerden biri. Hastalıklara karşı bağışıklığın güçlenmesi için mutlaka ama mutlaka sağlıklı beslenmek gerekiyor.

Bu ürünleri sakın mutfağınıza sokmayın! Tütün kadar zehirli en zararlı 10 yiyecek

Sağlıklı beslenmenin giderek daha da önemli hale geldiği dönemde özellikle de büyük şehirlerde yaşayanlar bu konuda bir hayli zorlanabiliyor. Ancak tüketilen her besine dikkat edilmesi ve sağlıklı beslenmeye her zaman önem verilmesi gerekiyor. Zararlı yiyeceklerden uzak durmak ve vücudun ihtiyaç duyduğu besin maddelerini dengeli bir şekilde almak gerekiyor. İşte uzak durulması gereken tütün kadar zararlı 10 yiyecek…

SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN İLK KURAL SAĞLIKLI BESLENME

Sağlıklı bir yaşam için sağlıklı beslenme en önemli konulardan biri. Bunun için farklı besin gruplarından yeterli miktarda almalı ve dengeli bir beslenme sağlamalısınız. Porsiyonlarınız kontrollü olsun ve aşırı yemekten mutlaka kaçının. Ayrıca kalori alımınızı ihtiyacınıza göre ayarlayın. Taze ve doğal gıdalar tercih edin. İşlenmiş ve hazır gıdalardan uzak durun. Yeterli sıvı alımına özen gösterin. Günde en az 8 su bardağı su içmeye çalışın. Şeker ve tuz tüketiminize sınır koyun. Beyaz un yerine tam tahıllı ürünler tercih edin. Açlığınızı bastırmak için tercihiniz sağlıklı atıştırmalıklardan yana olsun. Öğünleriniz düzenli olsun. Gün içinde düzenli aralıklarla yemek yemeye çalışın. Aç kalmamaya ve öğün atlamamaya da dikkat edin.

bu-urunleri-sakin-mutfaginiza-sokmayin-tutun-kadar-zehirli-en-zararli-10-yiyecek.jpg

ZARARLI 10 YİYECEK

New York Post Gazetesi, kamuoyu ile en zararlı 10 yiyeceği paylaştı. Sağlığınız için bu 10 yiyecekten uzak durmaya çalışın. New York Post tarafından paylaşılan zararlı yiyecekler şöyle:

1- İşlenmiş Et

2- Sosis

3- Rafine Karbonhidratlar

4- Hidrojenlenmiş Yağlar

5- İşlenmiş Yağlar

6- İşlenmiş Şeker

bu-urunleri-sakin-mutfaginiza-sokmayin-tutun-kadar-zehirli-en-zararli-10-yiyecek-001.jpg

7- Patates Cipsi

8- Kızarmış Yiyecekler

9- Hindi Füme

10- Pastırma