Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Hepatit A aşısı artık ülkemizde üretilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün KeyVac Aşı Üretim Merkezi Açılış Töreni’nde yer aldı. Açılış töreninde önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, çoğunlukla yurt dışından tedarik edilen Hepatit A aşısının artık ülkemizde üretileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Hepatit A aşısı artık ülkemizde üretilecek

Bugün KeyVac Aşı Üretim Merkezi Açılış Töreni'nde çok önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha çok yurt dışından tedarik edilen Hepatit A aşısının artık Türkiye'de üretileceğini duyurdu. Aşının artık Türkiye'de de üretileceği müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yurt dışına bağımlılığımız azalacaktır' dedi.

HEPATİT A AŞISI TÜRKİYE'DE DE ÜRETİLECEK

Ankara'da KeyVac Aşı Üretim Merkezi Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüden önemli açıklamalara yer verdi. Hepatit A aşısı hakkında bilgi veren Erdoğan, bu aşının Sağlık Bakanlığı tarafından 18 ve 24 aylarda her çocuğa uygulandığını belirtti. Daha çok yurt dışından tedarik edilen bu aşının artık ülkemizde de üretileceği duyurusunu yapan Erdoğan, açılıştaki konuşmasında müjdeyi verdi.

'TÜRKİYE EN ÜST STANDARTLARDA ÜRETEN 4. ÜLKE OLACAK'

KeyVac'ın toplam 29 bin metrekare fabrika sahası ile bu alanda öncü bir rol üstleneceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hepatit A aşısının artık Türkiye'de de üretileceğini duyurdu. Türkiye'nin en üst standartlarda üreten 4. ülke olacağını söyledi ve 'Yurt dışına bağımlılığımız azalacaktır. İleri ve yetişmiş insan kaynağına da kavuşacağız.' ifadelerine yer verdi.

cumhurbaskani-erdogan-duyurdu-hepatit-a-asisi-artik-ulkemizde-uretilecek.jpg

SALGIN SÜRECİ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE YÖNETİLDİ

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında Türkiye'nin salgın sürecini yönetmesindeki başarısına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm vatandaşlara birinci sınıf sağlık hizmeti sağlandığını söyledi ve 'Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmadık. Kendi aşımızla birlikte tescillenen tüm aşıları vatandaşlara ücretsiz olarak sağladık. Muhalefetin tüm baskılarına rağmen ekonomide sert adımlar atmaktan uzak durduk. Ülkemiz, son asrın en büyük salgın krizinden güçlenerek, dostlarının sayısını artırarak çıkmıştır. Bu alanda faaliyet gösteren herkesi terik ediyorum.' dedi.