Duş başlığı hastalığı belirtileri! Temiz sanılıyor ama hastalık yayıyor

Duş aşlığı hastalığı ile ilgili araştırmalar devam ederken u hastalığın ne olduğu, nasıl ortaya çıktığı ve kendisini nasıl gösterdiği merak ediliyor. Duş aşlığı hastalığı belirtileri ile ilgili merak edilen tüm detaylar tek tek araştırılıyor.

Duş başlığı hastalığı belirtileri! Temiz sanılıyor ama hastalık yayıyor

Lejyoner hastalığı olarak da bilinen duş başlığı hastalığı, son günlerin en çok gündem olan ve araştırılan konuları arasında yer alıyor. Legionella pneumophila bakterisinin neden olduğu bir akciğer fonksiyonu olan bu hastalığa yol açan bakteri, sıcak su tesisatlarında ve duş başlıklarında yaşayabilir ve nemli ortamlarda hızlı bir şekilde çoğalabilir. İşte duş başlığı hastalığının belirtileri ve konuyla ilgili tüm merak edilenler…

DUŞ BAŞLIĞI HASTALIĞINA DİKKAT

Duş başlığı hastalığı ve bu hastalığa karşı dikkat edilmesi gerekenler merak ediliyor. Duş başlığı hastalığı, duş alındığı esnada küçük su damlacıkları ile solunum yolu vasıtasıyla vücuda girer ve bu bakteri akciğerde bir iltihaplanmaya sebep olur. Söz konusu hastalık özellikle de bağışıklık sistemi zayıflamış kişilerde daha ciddi bir şekilde seyredebilmektedir. Bağışıklık sistemi zayıflamış olan kişilerde söz konusu rahatsızlığa sebep olan bakterinin yol açtığı enfeksiyon daha şiddetli görülebilir ve bu durum ölüme ile yol açabilir.

dus-basligi-hastaligi-belirtileri-temiz-saniliyor-ama-hastalik-yayiliyor.jpg

DUŞ BAŞLIĞI HASTALIĞI BELİRTİLERİ

Duş başlığı hastalığına yol açan bakteri akciğerde bir iltihaplanmaya sebep olmaktadır. Bu durumda da kuru öksürük, yorgunluk ve nefes darlığının yanı sıra göğüste ağrı gibi belirtiler kendisini gösterebilir.

dus-basligi-hastaligi-belirtileri-temiz-saniliyor-ama-hastalik-yayiliyor.jpeg

DUŞ BAŞLIĞI HASTALIĞINDAN KORUNMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Duş başlığı hastalığından korunmak için alınması gereken önlemlerin başında duş başlığını düzenli olarak temizlemek geliyor. Temiz sandığınız duş başlığınız aslında bakteri saçıyor ve hastalık yayıyor. Bu sebeple duş başlığınızı çıkararak ılık sirke veya deterjanla yıkayabilir ve düzenli bir şekilde bu temizliği yaparak hastalıklardan korunabilirsiniz. Duş başlığınızı ayda en az bir kere sökmeli ve duştan sonra iyice kurulamalısınız. Duş başlıklarının havalandırılmasını sağlamak da önemlidir. Duş başlıklarının etrafında hava sirkülasyonunu sağlayacak bir boşluk bırakmak da önemlidir. Duş sıcaklığının 60 santigrat derece üzerinde tutulması da bakterilerin çoğalmasını engelleyecektir. Eğer kendinizde duş başlığı hastalığı belirtilerini görüyorsanız hemen bir doktora başvurmalısınız.