GSS prim borcu olanlar dikkat! SGK'dan son dakika önemli karar Resmi Gazete'de yayımlandı

GSS prim borcu olanlara son dakika önemli açıklama. SGK'dan çok önemli karar geldi.

GSS prim borcu olanlar dikkat! SGK'dan son dakika önemli karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında bulunan vatandaşlar için Sağlık Bakanlığı ve SGK'dan çok önemli son dakika açıklaması geldi. Yeni açıklama GSS borcu olan tüm vatandaşları ilgilendiriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi Sosyal medya hesaplarından da duyurdu. GSS borcu olanlara önemli duyurunun detayları haberimizde…

Resmi Gazetede yayınlanan cumhurbaşkanı kararı LGS borcu olan vatandaşlara önemli açıklama geldi. GSS ile olup prim borcun bulunan Türk vatandaşları ile bakmakla yükümlü olan kişilere yönelik alınan yeni karar, herkes ilgilendiriyor. Yapılan açıklamaya göre, GSS prim borcu bulunan vatandaşlar 2024 yılından itibaren sağlık hizmeti alamayacaktı. Türk vatandaşları ve bakmakla yükümlü olan kişilere yönelik alınan yeni karar doğrultusunda sağlık hizmetlerinden yararlanmalarına ilişkin düzenleme 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldı.

PRİM OLANLAR SAĞLIK HİZMETİ ALABİLECEK

GSS prim borcu olanları ilgilendiren karar resmi gazetede yayımlandı. Yeni karara göre GSS prim borçu olsa bile vatandaşlar sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. Kararın sadece Türk vatandaşları ve bakmakla yükümlü oldukları kişilere yönelik olarak alındığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile resmi gazetede yayımlanan karar doğrultusunda GSS prim borçu olan Türk vatandaşları ve bakmakla yükümlü olan kişiler 31 Aralık 2024 tarihine kadar prim borcuna bakılmaksızın sağlık Bakanlığına bağlı devlet hastaneleri sağlık tesisleri ve devlet Üniversitesi hastanelerinden bir yıl süreyle yararlanmaya devam edecek.