Hastalık X belirtileri belli oldu! Dünya Sağlık Örgütü uyardı yeni tehlike: Hastalık X

Dünya geneline yayılan ve insan sağlığını doğrudan etkileyen koronavirüs salgınının ardından yeni bir tehlikeye daha dikkat çekildi. Dünya Sağlık Örgütü, Hastalık X için uyardı. Bu salgının koronavirüsten 20 kat daha ölümcül olabileceği belirtiliyor.

Hastalık X belirtileri belli oldu! Dünya Sağlık Örgütü uyardı yeni tehlike: Hastalık X

Dünyayı tedirgin eden yeni tehlike ‘Hastalık X’. Dünya Sağlık Örgütü’nden kritik uyarı geldi. Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü’nün Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus’tan yeni salgın hastalık konusunda tüm insanlığa önemli bir uyarı geldi. Gizemli bir hastalık olduğu belirtilen Hastalık X’in koronavirüs salgınından 20 kat 20 kat daha ölümcül olabileceği belirtiliyor. Peki, Hastalık X nedir? Hastalık X belirtileri neler? Hastalık X nasıl anlaşılır? İşte tüm merak edilenler…

YENİ TEHLİKE: HASTALIK X

Dünya Sağlık Örgütü’nden yeni salgın Hastalık X için önemli bir uyarı geldi. Gizemli bir hastalık olarak tanımlanan bu salgının koronavirüsten 20 kat daha ölümcül olabileceği belirtiliyor. Yeni tehlike ile ilgili uyarılarda bulunan ve detay veren Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, bu hastalığın salgın haline gelebileceğinin sinyalini verdi ve hazırlıklı olunmasını istedi.

hastalik-x-belirtileri-belli-oldu-dunya-saglik-orgutu-uyardi-yeni-tehlike-hastalik-x-001.jpg

KORONAVİRÜSTEN DAHA TEHLİKELİ

Hastalık X ile ilgili uyarılarda bulunan uzman isim, bu salgının koronavirüsten daha tehlikeli olduğunu ve koronavirüs salgınından 20 kat daha ölümcül olabileceğini belirtti. DSÖ, 2021 yılının başlarında bu hastalıkla ilgili bir analiz yayınlamış ve hastalığın 75 milyon insanın ölümüne sebep olabileceğini ayrıca her 5 yılda bir yeni bir salgın haline gelebileceğini aktarmıştı. Potansiyel salgın tehdidi ile ilgili konuşan Ghebreyesus, Mayıs ayında bütün ülkelerin ortak düşman olan pandemiye karşı bir anlaşmaya varmalarını umut ettiğini söyledi. Anlaşma yoluyla ortak bir müdahalenin dünyanın başka bir salgına daha iyi tepki vermesine yardımcı olacağını söyleyen uzman isim, ‘Olabilecek bir şeyi önceden tahmin etmek daha iyidir çünkü tarihimizde birçok kez olmuştur ve buna hazırlanmak gerekir. Bazı şeylerle hazırlıksız yüzleşmemeliyiz. Bilinmeyen bazı şeylere de hazırlanabiliriz.’ dedi.

hastalik-x-belirtileri-belli-oldu-dunya-saglik-orgutu-uyardi-yeni-tehlike-hastalik-x.jpg

HASTALIK X BELİRTİLERİ İLE İLGİLİ SENARYOLAR

Hastalık X henüz bilinmiyor fakat ilim insanlarının uyarılarına göre bir sonraki büyük salgın için hazırlıklı olmak gerektiğini vurguluyor. Son küresel salgın olan koronavirüsten daha tehlikeli ve 20 kat daha ölümcül olabileceği belirtilen Hastalık X ile ilgili senaryolara göre bu hastalığın belirtileri de tahmin ediliyor. her an ortaya çıkabileceği belirtilen Hastalık X'in grip gibi zaten bilinen bir hastalığın mutasyonu olabileceği de ifade ediliyor. Tarihsel olarak bakıldığında ise İspanyol gribi gibi ölümcül salgınlar veya HIV gibi keşfedilmemiş virüsler deHastalık X'in potansiyel senaryoları olarak değerlendiriliyor.