Hastaneden randevu alacaklar DİKKAT! Yeni sistem bugün resmen başladı

Son zamanlarda hastane randevularıyla ilgili sıkıntılar sık sık gündeme geliyordu. Bu duruma çözüm bulabilmek için yeni bir uygulama hayata geçirildi. Bu yeni sistem bugün resmen başladı. Artık hastanelerde onaylı randevu dönemi başladı.

Hastaneden randevu alacaklar DİKKAT! Yeni sistem bugün resmen başladı

Hastanelerde onaylı randevu dönemi 13 Mayıs 2024 Pazartesi (bugün) itibarıyla resmen başladı. Bu yeni uygulama ile artık randevu alan kişiler randevusundan bir gün önce akşam saat 20.00’ye kadar randevusunu onaylamak zorunda. Randevusunu onaylamayanlar aynı alanda 15 gün boyunca yeni randevu alamayacak. Bugün resmen başladı, işlem yapılmayan randevular ise iptal edilecek. İşte detaylar…

HASTANELERDE ONAYLI RANDEVU DÖNEMİ

Hastanelerde onaylı randevu dönemi bugün resmen başladı. Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde onaylı randevu dönemi ile ilgili merak edilenler araştırılıyor. Randevu almak isteyen hastanalar öncelikle Sağlık Bakanlığına bağlı olan sağlık kuruluşlarından, MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya ALO 182 çağrı merkezinden randevu oluşturacak. Yeni uygulama kapsamında randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00’de randevunun onaylanması veya gelemeyeceğini sisteme bildirmesi gerekecek.

İŞLEM YAPILMAZSA İPTAL EDİLECEK

Eğer randevunun üzerinde herhangi bir onay işlemi yapılmazsa randevular bir gün önce saat 20.00’de otomatik olarak iptal edilecek. Bu durumdan sonra nasıl bir adım izleneceği merak ediliyor. Bu durumda tekrar randevu alınabilecek ve herhangi bir kısıtlama uygulanmayacak.

hastandeden-randevu-alacaklar-dikkat-yeni-sistem-bugun-resmen-basladi.jpg

RANDEVU ALIP GİTMEYEN 15 GÜN RANDEVU ALAMAYACAK

Eğer randevusunu onaylamış ancak randevusuna gitmemişse bu kişilerin aynı branşta 15 gün boyunca yeni randevu alması kısıtlanacak. Ancak bu kişiler Sağlık Bakanlığı’na bağlı olan sağlık kuruluşlarından randevusuz hizmet alabilecek. Yeni uygulamadan 65 yaş üstü hastalar ile kanser hastaları muaf tutulacak. Bu iki gruptaki hastalar her zaman randevu oluşturabilecek.