JN 1 varyantı tam 41 ülkeye yayıldı! Hastaneler dolup taştı

Dünya geneline yayılan ve milyonlarca insanı hayattan koparan koronavirüs salgınının varyantları ortaya çıkmaya devam ediyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün bu kez de JN.1 varyantı ortaya çıktı.

JN 1 varyantı tam 41 ülkeye yayıldı! Hastaneler dolup taştı

Koronavirüüsn alt varyantı olan JN.1 varyantı panik yarattı. Çok sayıda ülkede tespit edilen bu varyantın belirtileri merak edilirken çok sayıda ülkede hastanelerin acil servislerinin dolup taştığı ve güncel vakaların yüzde 44’ünden fazlasının JN.1 varyantı olduğu belirtiliyor. Şu ana kadat tam 41 ülkede tespit edilen varyant için uyarılar da peş peşe geldi.

JN.1 VARYANTI TAKİP EDİLECEK VARYANT LİSTESİNDE

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınının alt varyantları ortaya çıkmaya devam ediyor. Tüm dünyaya kabusu yaşatan koronavirüsün ortaya çıkan alt varyantı JN.1’in şimdiye adar 41 ülkede tespit edildiği belirtiliyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün de uyarı yaptığı JN.1 varyantı, ‘Takip edilecek varyant’ listesine alındı.

VAKALARIN YÜZDE 44’Ü JN.1 VARYANTI

Şimdiye kadar ABD, Fransa, Kanada, Singapur, İsveç ve İngiltere’de vaka sayılarının hızlı bir şekilde arttığı öğrenilirken bu ülkelerle birlikte tam 41 ülkede JN.1 varyantının tespit edildiği öğrenildi. ABD’de ise güncel vakaların yüzde 44’ünden fazlası JN.1 varyantı olarak kayıtlara geçti.

jn-1-varyanti-tam-41-ulkeye-yayildi-hastaneler-dolup-tasti.jpg

HASTANEYE YATIŞLAR ARTTI

ABD’deki son durumu ele alan dünyanın önde gelen gazetelerinden Financial Times, ABD’de Covid-19 sebebiyle hastaneye yatışların geçen haftaya göre yüzde 10 arttığını kaydetti. Uzmanlar ise ölüm oranlarının diğer varyantlara göre daha düşük olduğuna dikkat çekiyor. Uzmanlar, yeni varyanta karşı önlemlerin alınması gerektiğini de söylüyor.