Kanser vakalarının yüzde 40’ı bakın neyden kaynaklanıyor

İsveç'te, 4,1 milyon kişiyle yapılan bir araştırmada, kanser vakalarının yüzde 40'ının aşırı kilo ile ilintili olduğu ortaya çıktı.

Kanser vakalarının yüzde 40’ı bakın neyden kaynaklanıyor

Hindustan Times'ın bir haberine göre, İsveç'in Malmö kentindeki Lund Üniversitesinden bilim insanları, yaklaşık 40 yıllık bir zaman diliminde 4,1 milyon kişinin verilerini inceledi. Obezitenin artan tehdidini gösteren sözü edilen yeni araştırmada bilim insanları, aşırı kiloya bağlı kanserlerin sayısının katlanarak arttığını tespit etti.

kansevakalarinin-yuzde-40i-bakin-neyden-kaynaklaniyor.jpg

32 KANSER TÜRÜ KANSERLE İLİŞKİLİ
Çalışmada 32 kanser türü obeziteyle bağlantılı bulunurken, bunlardan öne çıkanlarının meme, bağırsak, rahim ve böbrek kanseri olduğu kayıtlara geçti. Araştırmada, bilim insanları, kanser vakalarının yüzde 40'ının aşırı kilo ile bağlantılı olduğunu önemle vurguladı.

kansevakalarinin-yuzde-40i-bakin-neyden-kaynaklaniyor-001.jpg

ERGENLERDE OBEZİTE 4 KAT ARTIŞ GÖSTERDİ

İsveç'te, 4,1 milyon kişiyle yapılan bir araştırmada, kanser vakalarının yüzde 40'ının aşırı kilo ile ilintili olduğu ortaya çıktı. Hindustan Times'ın bir haberine göre, İsveç'in Malmö kentindeki Lund Üniversitesinden bilim insanları, yaklaşık 40 yıllık bir zaman diliminde 4,1 milyon kişinin verilerini inceledi. Obezitenin artan tehdidini gösteren sözü edilen yeni araştırmada bilim insanları, aşırı kiloya bağlı kanserlerin sayısının katlanarak arttığını tespit etti. Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişi obeziteyle karşı karşıya kalırken, 1990-2022'de çocuk ve ergenlerde obezitenin görülme oranı 4 kat daha artış gösterdi.