Karabük il sağlık müdürlüğü HIV ve HPV artışı iddialarını yalanladı

Karabük'te son günlerde HIV ve HPV pozitif vakalarında artış olduğu iddiası sosyal medyaya bomba gibi düşmüştü. Karabük il sağlık müdürlüğü bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı.

Karabük il sağlık müdürlüğü HIV ve HPV artışı iddialarını yalanladı

Karabük Üniversitesi'nin itiraf sayfasında yer alan paylaşımlar sonrası sosyal medyada Karabük'teki HIV ve HPV vakalarında ciddi artış olduğu yönünde haberler yer almıştı. Üniversite öğrencilerinin yabancı uyruklu öğrencilerle birlikte olması sonucunda vakaların arttığı iddia edilirken Karabük il sağlık müdürlüğü tarafından Sabah saatlerinde bir açıklama yapıldı.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü açıklamasında Sosyal medyada yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtirken kente herhangi bir HIV ya da HPV artışı olmadığını duyurdu.

Yapılan açıklamada hastanelere son günlerde söz konusu hastalıklarla ilgili de başvuru olmadığını belirtildi. Karabük il sağlık müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Şu ifadeler kullanıldı:

"Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de sağlık tesislerimizde halk sağlığını ilgilendiren bütün hastalıklar yakından takip edilmekte ve düzenli kayıt tutulmaktadır. İlimizde HIV pozitif ve HPV pozitif vakalarında herhangi anlamlı bir değişiklik bulunmamaktadır. Ayrıca sağlık tesislerimize son günlerde konu ile ilgili bir başvuru olmamıştır. Sağlık çalışanlarımızı zan altında bırakan iddiaların aksine sağlık sistemimiz kayıtsız giriş yapılarak işlem yapılmasına izin vermemektedir"