Ramazan ayında ağız ve diş sağlığınızı ihmal etmeyin

On bir ayın sultanı ramazan ayında iftar ve sahur sonrası dişlerin mutlaka fırçalanması gerekiyor. Ağız ve diş sağlığına Ramazan ayında da önem verilmelidir. Bunun için iftar ve sahur sonrasında dişlerinizi fırçalamayı ihmal etmeyin.

Ramazan ayında ağız ve diş sağlığınızı ihmal etmeyin

Ağız ve diş sağlığı her zaman en önem verilmesi gerekenlerin başında geliyor. Ramazan ayında da ağız ve diş sağlığına dikkat edilmeli. İftar ve sahur sonrasında dişler mutlaka fırçalanmalı. Ramazan ayında oruçlu olunan süre boyunca hiçbir şey yiyip içilmediği için ağız kokusu ve ağız kuruluğu gibi durumlar ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle ağız bakımının ihmal edilmemesi gerekmektedir. Ağız bakımınızı ihmal ettiğinizde bakteri artışı da bu duruma eklenir ve benzeri olumsuzlukları beraberinde getirebilir.

RAMAZANDA AĞIZ VE DİŞ BAKIMINA DİKKAT

Ağız ve diş sağlığı en önem verilmesi gereken konulardan biri. Diş sağlığınız için dişlerinizi düzenli fırçalamaya özen göstermelisiniz. Günlük yaşamda olduğu gibi Ramazan ayı boyunca da ağız ve diş sağlığı ihmal edilmemelidir. Ramazan ayında dişlerinizi fırçalamayı ihmal ettiğiniz takdirde diş çürümeleri de hızlanabilir. Bu sebeple Ramazanda da diş fırçalama konusunda hassas olunmalıdır. Oruç ibadeti yerine getirilirken belirli bir süre bir şey yiyip içilmediği için ağız kokusu ve ağız kuruluğu gibi durumlar ortaya çıkabilmektedir. Bu gibi olumsuzlukların önüne geçebilmek için öncelikle dişlerin fırçalanması konusunda hassas olunmalıdır. Ramazan ayında dikkat edilmesi gerekenlerden biri de gerekli çürük tedavilerinin yaptırılmasıdır. Diş taşları temizlenmeli, iftardan ve sahurdan sonra mutlaka dişler fırçalanmalı ve dil temizliği de ihmal edilmemelidir. Aynı zamanda ağız bakım suları ve gargaralar da hijyeni sağlamak için tercih edilebilir.

ramazan-ayinda-agiz-ve-dis-sagliginizi-ihmal-etmeyin.jpg

DİŞLERİNİZİ MUTLAKA FIRÇALAYIN

Ramazan ayında sahurdan ve iftardan sonra diler mutlaka fırçalanmalıdır. Ramazan ayında diş bakımı ihmal edildiğinde ve diş fırçalamaya özen gösterilmediğinde diş çürümelerinde hızlanma görülebilir. Öte yandan yemekleri hızlı yememek, lokmaları yavaş yavaş ve iyi bir şekilde çiğnemek de sindirime yardımcı olur ve diş sağlığı içinde oldukça önemlidir. Ayrıca çok sıcak ve çok soğuk besinlerden ve içeceklerden de uzak durulmalıdır.

ramazan-ayinda-agiz-ve-dis-sagliginizi-ihmal-etmeyin-001.jpg

RAMAZAN AYINDA DİŞ BAKIMI

Ramazan ayında da günlük yaşantınızda olduğu gibi diş bakımınıza dikkat edebilir ve özellikle çok soğuk olan besin ve içeceklerden uzak durarak, peynir ve süt ürünleri tüketmeye özen göstererek dişlerinizde çürük oluşumuna engel olabilirsiniz. Oruç tutarken yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat etmek de çok önemlidir. Tek seferde büyük porsiyonlar değil bunun yerine iftardan sonra aralıklı ve her seferinde küçük porsiyonlar şeklinde beslenme tercihinde bulunabilirsiniz. Sahur öğününüzü atlamayın, mutlaka sahur yapın. Sahurda hafif yiyecekler tercih edebilir ve kahvaltı veya çorba, zeytinyağlı yemekler gibi hafif öğünler tüketebilirsiniz.