Ramsay Hunt Sendromu nedir? Ramsay Hunt Sendromu neden olur? Ramsay Hunt Sendromu iyileşir mi?

Ramsay Hunt Sendromu ile ilgili araştırmalar sıklaştı. Ünlü şarkıcı İlyas Yalçıntaş’ın yaşadığı rahatsızlıktan bahsetmesinin ardından Ramsay Hunt Sendromu ile ilgili merak edilenler araştrılmaya başlandı.

Ramsay Hunt Sendromu nedir? Ramsay Hunt Sendromu neden olur? Ramsay Hunt Sendromu iyileşir mi?

Bir süredir medyadan uzak olan ünlü şarkıcı İlyas Yalçıntaş, yakalandığı hastalığı ve tedavi sürecini anlattı. Yaşadığı rahatsızlıktan bahseden ünlü şarkıcı, hastalığı sebebiyle işitme ve denge problemi yaşadığını söyledi. İlyas Yalçıntaş’ın Ramsay Hunt Sendromuna yakalandığını açıklamasının ardından bu hastalıkla ilgili merak edilen detaylar araştırılmaya başlandı. Peki, Ramsay Hunt Sendromu nedir? Ramsay Hunt Sendromu neden olur? Ramsay Hunt Sendromu geçici mi? Ramsay Hunt Sendromu iyileşir mi? İşte detaylar...

YAŞADIĞI RAHATSIZLIĞI ANLATTI

Ünlü şarkıcı İlyas Yalçıntaş, bir süredir medyadan uzak olmasının sebebini açıkladı. Ramsay Hunt Sendromu ile mücadele ettiğini açıklayan ünlü isim, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hem rahatsızlığından hem de tedavi sürecinden bahsetti. Sıkıntılı süreci atlattığını söyleyen Yalçıntaş, bu rahatsızlığın tedavisi olduğunu da ekledi. Son 6 aydan beri denge ve işitme problemleri yaşadığını söyleyen ve haftaya ilaç tedavisine başlayacağını açıklayan genç şarkıcı, geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür etti.

ramsay-hunt-sendromu-nedir-ramsay-hunt-sendromu-nedne-olur-ramsay-hunt-sendromu-iyilesir-mi.jpg

RAMSAY HUNT SENDROMU NEDİR?

İlyas Yalçıntaş’ın rahatsızlığından bahsetmesinin ardından herkes Ramsay Hunt Sendromu ile ilgili araştırmalara başladı. Ramsay Hunt Sendromu, tıbbi olarak herpes zoster oticus olarak bilinmektedir. Zona ve suçiçeği hastalığına da sebep olan varicella zoster virüsü kulak ve yüz çevresi ile ağız çevresinde döküntüye, yüz felcine neden olan bu hastalık çocuk yaşlarda geçirilen suçiçeğine de sebep olmaktadır. Sinirlerde uzun yıllarca hareketsiz şekilde kalabilen bu virüsün yeniden etkinleşmesi sonucunda zona hastalığı ortaya çıkar. Söz konusu virüsün yüz sinirlerine yayılması sonucunda Ramsay Hunt Sendromu meydana gelmektedir.

ramsay-hunt-sendromu-nedir-ramsay-hunt-sendromu-nedne-olur-ramsay-hunt-sendromu-iyilesir-mi-001.jpg