Türkiye’de uyuz salgını var mı sorusu yanıt buldu Sağlık Bakanı Koca açıkladı

Bir süredir gündemde olan uyuz hastalığıyla ilgili özellikle de sosyal medyada ‘Uyuz salgını var mı?’ soruları sık sık gündeme geliyordu. Uyuz salgını tartışmaları sürerken merak edilen bu soruya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yanıt geldi.

Türkiye’de uyuz salgını var mı sorusu yanıt buldu Sağlık Bakanı Koca açıkladı

Dünkü Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir süredir gündemde olan ve merak edilen konuya da değindi. Uyuz hastalığı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ve hastalığın görülme oranı ile bilgi veren Bakan Koca, ‘Türkiye’de uyuz salgını mı var?’, ‘Uyuz salgını var mı?’ şeklindeki sorulara da yanıt verdi. İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar…

BAKAN KOCA’DAN UYUZ HASTALIĞI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularına yanıt veren Sağlık Bakanı Koca, bir süredir gündemde olan ve vatandaşların merak ettiği uyuz hastalığının görülme oranı ile ilgili de değerlendirme yaptı. Endişeye sebep olacak bir artış söz konusu olmadığını söyleyen Koca, açıklamasıyla tüm soru işaretlerini giderdi.

turkiye-de-uyuz-salgini-var-mi-sorusu-yanit-buldu-saglik-bakani-koca-acikladi.jpg

TÜRKİYE’DE UYUZ SALGINI VAR MI?

Açıklamalarında konuyla ilgili detaylı bilgilere yer veren Bakan Koca, Türkiye genelinde uyuz vakalarında prevalansın geçtiğimiz yıla göre yüzde 7 oranında arttığını belirtti. Deprem bölgesinde bu artışın yüzde 13 olduğunu söyleyen Bakan Koca, ‘Deprem bölgesi için beklenenin altında. Son yıllarda özellikle Karadeniz ve Doğu Akdeniz Bölgelerinde artışın biraz daha fazla olduğunu söyleyebiliriz.’ dedi. Türkiye’de uyuz salgını olmadığını açıklayan Sağlık Bakanı, ‘Salgın söz konusu değil. Endişeye sebep olacak bir artış yok.’ ifadelerini kullandı.