Vatandaşın MHRS isyanı!

Sağlık Bakanlığı’na bağlı hizmet veren MHRS’den randevularla alakalı şikayetler artışa geçti. Çözüm platformu Şikayetvar’a ulaşan şikayetlerin sayısı son bir haftada yüzde 165 artış gösterdi.

Vatandaşın MHRS isyanı!

Platformun paylaştığı verilere göre, Sağlık Bakanlığı şikayetleri de bir önceki haftaya göre yüzde 39 artışa geçmiş oldu. 2010 senesinden bu yana hizmet veren Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ne (MHRS) gelen şikayetler her geçen gün artmaya devam ediyor. Çözüm platformu Şikayetvar’ın açıkladığı verilere göre MHRS ile ilgili gelen şikayetlerde son bir haftada yüzde 165 artış var. Hastalar aylardır ilgili bölüme randevu bulamamaktan şikayet ederken, çözüm beklentilerini Şikayetvar üzerinden duyurmak için çabalıyor. Platform tarafından açıklanan verilere göre Sağlık Bakanlığı ile ilgili şikayetlerin de son bir haftada yüzde 39 arttığı görülebiliyor.

vatandasin-mhrs-isyani.jpg

ONAYLI RANDEVU SİSTEMİNE GEÇİLDİ

Diğer yandan Sağlık Bakanlığı yaptığı yeni düzenlemeyle bu sorunu çözmeyi hedefleyerek ‘Onaylı Randevu Sistemi’ni hayata geçirdiğini duyurmuştu. Yeni uygulamada hastalardan randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar onay istenmekte. Randevu onayı MHRS internet sitesi ve çağrı merkezi üzerinden veriliyor onay vermeyenlerin randevusu iptal edilmektedir. Onaylı randevu sisteminde, randevuların iptal edilmesinin sonrasında boş kalan kapasite sistem üzerinden randevu alamayan ancak talep bırakan hastalara devrediliyor.

vatandasin-mhrs-isyani-001.jpg

Platforma konuyla alakalı ulaşan bir şikayet ise şöyle: “Gerçekten bu yeni sistemi çok düşündünüz mü? Siz kimsiniz ve birinin adına neden karar veriyorsunuz? Randevudan sonraki 15 gün olayı nedir? Kim açıklayacak bize bunu? Neden mağdur ediliyoruz? Siz neye göre, kime göre böyle bir sistem yaptınız? 21 Mayıs’ta randevum vardı tekrar almam gerekiyor ama ne MHRS ne de 182’den alamıyorum. Umarım en kısa zamanda şikayetleri dikkate alıp bu durumu düzeltirsiniz. Çünkü kimse sizin sonunu düşünmeden hareket ettiğiniz kararlara uymak zorunda değil” ifadelerini kullandı.