Zatürre benzeri hastalık Çin’de yayıldı! Çocuklarda daha sık görülüyor işte belirtileri

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve çok sayıda kişinin ölümüne sebep olan koronavirüs salgınından sonra şimdi de Çin’de zatürre benzeri bir hastalığın yayıldığı belirtiliyor. Çin’de zatürre benzeri bir solunum yolu hastalığı hızla yayılıyor.

Zatürre benzeri hastalık Çin’de yayıldı! Çocuklarda daha sık görülüyor işte belirtileri

Çin yine zor günlerden geçiyor. Dünyaya yayılan koronavirüs salgınının ardından bu kez de gizemli zatürre benzeri hastalığın yayıldığı öğrenilen Çin’de çok zor günler yaşanıyor. Daha çok çocuklarda görüldüğü belirtilen bu hastalığın mevcut ilaçlara karşı da dirençli olduğu aktarılıyor. Zatürre benzeri hastalığın belirtileri de sıralanırken bu hastalığın en önemli belirtilerinin ise çok yüksek ateş, terleme ve titreme olduğu aktarıldı. İşte Çin’de görülen ve Hollanda ve Danimarka gibi Avrupa ülkelerine de sıçradığı öğrenilen gizemli hastalıkla ilgili tüm detaylar…

GİZEMLİ HASTALIK HIZLA YAYILIYOR

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs hastalığının ardından Çin’de gizemli bir hastalığın hızla yayıldığı bilgisine ulaşıldı. Gizemli hastalığın yayıldığı son günlerde zor zamanlar geçiren Çin’de hastanelerin dolup taştığı belirtiliyor. Uzmanlar ise virüsü inceleme altına aldı. Virüsü inceleyen uzmanların korona benzeri verilere ulaştığı ve bu hastalığın mevcut ilaçlara karşı dirençli olduğunu tespit ettikleri öğrenildi. Daha sık olarak çocukları hedef aldığı tespit edilen bu hastalığın belirtileri de sıralandı.

zaturre-benzeri-hastalik-cin-de-yayildi-cocuklarda-daha-sik-goruluyor-iste-belirtileri.jpg

AĞIRLIKLI OLARAK ÇOCUKLARI ETKİLİYOR

Hızla yayılan bu gizemli hastalığın ağırlıklı olarak çocukları etkilediğini belirten uzmanlar, söz konusu hastalığın mevcut ilaçlara karşı da dirençli olduğu tespitini yaptı. Hollanda ve Danimarka gibi Avrupa ülkelerine de sıçrayan bu gizemli hastalık özellikle çocukları daha fazla etkiliyor. Hızla yayılan ve Çin’deki bazı şehirlerde yoğun şekilde görüldüğü belirtilen hastalığın direnç oranı ise yüzde 70 ila yüzde 90 seviyelerinde olarak tespit edildi.

zaturre-benzeri-hastalik-cin-de-yayildi-cocuklarda-daha-sik-goruluyor-iste-belirtileri-001.jpg

GİZEMLİ HASTALIĞIN BELİRTİLERİ

Çin’de ortaya çıkan zatürre benzeri gizemli solunum yolu hastalığı ile ilgili tüm gelişmeler ve aktarılan son bilgiler yakından takip ediliyor. Gizemli hastalığın belirtileri de tespit edildi.

Hastalığın belirtileri şöyle;

- Terleme ve titreme

- Çok yüksek ateş

- Keskin ve acı verici göğüs ağrısı

- Yüksek tansiyon

- Kısa kısa nefes alıp vermek

- Nefessiz kalmak

- Kuru öksürük

- Zihin bulanıklığı

- Kuru öksürük