CHP ve İYİ Parti ittifak gündemi! Yeni Genel Başkan Özgür Özel açıkladı

CHP’de 4-5 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen kurultayda genel başkanlık seçimini Özgür Özel kazanmıştı. Bu sonuçla birlikte CHP2de 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu dönemi sona erdi ve Özgür Özel koltuğa oturdu.

CHP ve İYİ Parti ittifak gündemi! Yeni Genel Başkan Özgür Özel açıkladı

CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel’den gelecek açıklamalar ve son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Genel başkanlık koltuğuna oturan Özgür Özel, yaklaşan yerel seçimler öncesinde yaptığı açıklamalarla siyaset gündemini hareketlendirdi. Kendisine yöneltilen sorulara yanıt veren Özel, CHP-İYİ Parti arasında yerel seçim ittifakı olup olmayacağına dair soruya da yanıt verdi. İşte Özel’in bu konuyla ilgili açıklamalarından öne çıkan başlıklar…

YEREL SEÇİM HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Partilerin 2024 Yerel Seçim hazırlıkları devam ediyor. Kurultayda ‘değişim’ diyen CHP’de de yerel seçime doğru hazırlıklar devam ederken CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den gelen açıklamalar gündem oldu. 2024 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için hazırlıkların bir an önce başlaması talimatını veren Özel, İYİ Parti ile ilgili kendisine gelen soruları yanıtladı. Özel’den ittifak sorularına da yanıt geldi.

chp-ve-iyi-parti-ittifak-gundemi-yeni-genel-baskan-ozgur-ozel-acikladi.jpg

YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gazeteci İsmail Saymaz’ın sorularına yanıt verdi. Gözlerin çevrildiği yerel seçimle ilgili kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Özel, yerel seçim için İYİ Parti ile bir görüşme trafiği olup olmayacağı sorusuna şöyle yanıt verdi:
‘Ben isterim. Meral Hanım da uygun görürse olabilir. Meral Hanımla geçmişten sıcak ilişkim var. Kendisine genel başkanım dediğimde abla demen lazım diyordu. Meral Hanımla görüşme imkanını önemli buluyorum. Uygun görürse bir büyük ittifaktan ziyade yerel örgütlerimizin sesini dinleyeceğimiz, gerekli yerlerde ittifak olmasının hiçbir sakıncası yok.’

chp-ve-iyi-parti-ittifak-gundemi-yeni-genel-baskan-ozgur-ozel-acikladi-001.jpg

İSTANBUL VE ANKARA SORUSU

Soruların devamında Özel’e İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirler için mi böyle bir ittifak girişiminin yapılacağı şeklinde bir soru daha yöneltildi. CHP Genel Başkanı Özel bu soruya; ‘Onları daha enine ve boyuna göre tartışmak lazım. Ama Meral Hanımın nasıl yaklaşacağı çok önemli’ ifadelerini kullandı.