En beğenilen siyasetçi anketi sonuçları geldi! İşte ilk 3

Araştırma şirketleri tarafından yapılan anketler özellikle de seçim dönemlerinde sık sık vatandaşın nabzını tutuyordu. Araştırma şirketleri anketlerine devam ederken bu kez de en beğenilen siyasetçi anketi yapıldı.

En beğenilen siyasetçi anketi sonuçları geldi! İşte ilk 3

Asal Araştırma, en beğenilen siyasetçi anketi ile dikkat çeken bir çalışmaya imza attı. Toplamda 26 ilde düzenlenen anketin sonuçları merak edilirken ankete katılanlara ‘En beğendiğiniz siyasetçi kim?’ sorusu yöneltildi. Çıkan sonuçlar paylaşılırken anket sonuçlarında ilk 3’te yer alan isimler merak edildi. İşte Asal Araştırma’nın ‘En beğendiğiniz siyasetçi kim?’ anketinin sonuçları…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ZİRVEDE

Asal Araştırma, Türkiye genelinde toplamda 26 ilde 24-28 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlediği ankette en beğenilen siyasetçiyi sordu. Yapılan ankette vatandaşlara ‘En beğendiğiniz siyasetçi kimdir?’ sorusu yöneltildi. Ankete katılan 2 bin kişinin verdiği yanıtlara göre Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 20,5’ini aldı ve en sevilen siyasetçi oldu.

en-begenilen-siyasetci-anketi-sonuclari-geldi-iste-ilk-3.jpg

MANSUR YAVAŞ İKİNCİ SIRADA

En beğenilen siyasetçi anketinde ikinci sırada ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yer aldı. Yüzde 16,2 oy alan Mansur Yavaş’ı üçüncü sırada yüzde 13,3 ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu takip etti.

en-begenilen-siyasetci-anketi-sonuclari-geldi-iste-ilk-3-001.jpg

ÖZGÜR ÖZEL DÖRDÜNCÜ SIRADA YER ALDI

Yapılan anketteki oy oranlarında ve sıralamada en dikkat çeken isimlerden biri de CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aldığı oy oldu. Kılıçdaroğlu, yüzde 1,0 oy ile listede 10. sırada yer aldı. CHP’nin yeni genel başkanı Özgür özel ise oyların yüzde 6,0’ını aldı ve dördüncü sıraya yerleşti.

en-begenilen-siyasetci-anketi-sonuclari-geldi-iste-ilk-3-002.jpg

Anket sonuçları şöyle;

1- Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 20,05

2- Mansur Yavaş: Yüzde 16,2

3- Ekrem İmamoğlu: Yüzde 13,3

4- Özgür Özel: Yüzde 6,0

5- Selahattin Demirtaş: Yüzde 4,8

6- Devlet Bahçeli: Yüzde 3,9

7- Fatih Erbakan: Yüzde 2,2

8- Ümit Özdağ: Yüzde 1,8

9- Yavuz Ağıralioğlu: Yüzde 1,2

10- Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 1,0

11- Müsavat Dervişoğlu: Yüzde 0,8

12- Beğendiğim Bir Siyasetçi Yoktur: Yüzde 18,1

13- Diğer: Yüzde 2,5

Fikrim Yok/Cevap Yok: Yüzde 7,7