Erbakan ‘’ Zina Suç Sayılsın’’ Dedi! Tepkiler İse Gecikmedi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın "Zina suç sayılsın" şeklindeki paylaşımı sosyal medyada tepki çekti.

Erbakan ‘’ Zina Suç Sayılsın’’ Dedi! Tepkiler İse Gecikmedi

Erbakan'ın bu paylaşımına yanıt veren şarkıcı Mustafa Sandal ise, "Haddini bil Fatih Erbakan" şeklinde bir açıklama yaparak tepkisini gösterdi.

Erbakan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Zina suç sayılsın. Evlilik dışı her ilişki bir şey kaybettirir. Ahirette de kaybedeceğiz. Hükümetimiz zina suçunu tekrar suç olarak kabul etmeli ve cezalandırmalıdır." ifadelerini kullandı.

Erbakan’a Tepkiler Gecikmedi

Erbakan'ın bu paylaşımı, özellikle sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi. Bazı kullanıcılar, Erbakan'ın sözlerinin kadınları suçlayıcı ve ayıplayıcı olduğunu belirtirken, bazıları ise sözlerinin gerici bir yaklaşımı yansıttığını ifade etti.

Şarkıcı Mustafa Sandal ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Haddini bil Fatih Erbakan! Bırak insanları insan olarak yaşasınlar. Sen kendine bak. Sen ne yaptın? Biz hepimiz günahkarız. Sen neden böyle konuşuyorsun?" dedi.

Ülkemizde Zina Suç Mu?

Türkiye'de evlilik dışı ilişki ya da zina suç olarak kabul edilmektedir ve Türk Ceza Kanunu'na göre cezalandırılmaktadır. Ancak, son yıllarda bu konuda daha liberal bir yaklaşım benimsenmiş ve cezaların uygulanması daha seyrek hale gelmiştir.

Fatih Erbakan Kimdir?

Fatih Erbakan, Türk siyasetçi ve Saadet Partisi lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın oğludur. 1965 yılında Ankara'da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamlamıştır. 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun olmuştur. Daha sonra yüksek lisans ve doktorasını aynı üniversitede tamamlamıştır. 2018 yılında Yeniden Refah Partisini kurmuş ve Genel Başkanı olmuştur. Aynı zamanda Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim üyesidir.

Fatih Erbakan, İslami hassasiyetleri olan bir siyasetçi olarak bilinmektedir. Kendisi, Türkiye'nin ekonomik, siyasi ve sosyal sorunlarına çözüm üretmek için İslami referanslardan yararlanan bir siyasi çizgi izlemektedir. Siyasi görüşleri, babası Necmettin Erbakan'ın Milli Görüş hareketinin fikirlerine dayanmaktadır.

İngilizceyi iyi derecede bilen Fatih Erbakan ilk önce cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıkladı. Sonrasında AKP ile görüşmelere başladı. İlk açıklamasında tek başına seçimlere gireceğini söyleyen Erbakan devam eden süreçte tekrar bir açıklama yaparak Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttfakına katıldıklarını belirtti