Erkek’ten Süleyman Soylu’ya Sert Sözler ‘’Ysk İçerisinde Paralel Seçim Takip Sistemi Kuruldu’’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İçişleri Bakanlığı ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından paralel seçim takip sistemi kurulduğunu iddia etti.

Erkek’ten Süleyman Soylu’ya Sert Sözler ‘’Ysk İçerisinde Paralel Seçim Takip Sistemi Kuruldu’’

Erkek, yaptığı açıklamada, bu sistemin devletin güvenliğini tehlikeye attığını ve seçimlerin güvenilirliğini zedelediğini belirtti. Ayrıca, bu sistemin seçim sonuçlarının manipüle edilmesine olanak tanıdığını da sözlerine ekledi.

Mhuarrem Erçek; ‘’Burada İçişleri Bakanlığı bürokrasisini, memur ve memurları uyarıyoruz. Bu yasa dışı emir ve talimatlara uymayınız. Bu suçlara ortak olmayın çünkü YSK seçim sonuçlarını kontrol etmeye, seçim sonuçları tutanaklarını kontrol etmeye ve Türkiye Cumhuriyeti'nin İlçe Seçim Komisyonu toplantı tutanaklarını kontrol etmeye yetkili tek organdır.’’ Şeklinde konuştu

YSK İçinde Paralel Yapı Oluşturuldu

CHP'nin hukuk ve seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında İçişleri Bakanlığı'nın Yüksek Seçim Komisyonu'na (YSK) paralel bir yapı oluşturduğunu duyurdu. Erkek'in ifadesine göre İçişleri Bakanlığı ilçelere gönderdiği yazıyla seçim sonuçlarının bir an önce kendisine gönderilmesini istedi. YSK, bu talebi hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle reddetti. Adam, seçimler için İçişleri Bakanlığı'nda paralel bir yapı oluşturulduğuna karar verdiklerini şöyle anlattı:

Milletvekili Erkek, "Bu durumu fark ettik ve konuyu yetkililere ilettik. Ancak, henüz bir adım atılmadı ve bu durumun önüne geçilmedi. Bu konunun üzerinde ısrarla duracağız ve halkımızın seçimlerde oy verme özgürlüğüne saygı gösterilmesini sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Muharrem Erkek Kimdir?

Muharrem Erkek, 1962 yılında Erzincan'da doğan Türk siyasetçidir. Orta öğrenimini Erzincan Lisesi'nde tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde yüksek lisansını tamamladı.

Erkek, siyasi kariyerine 1980'lerde başladı ve 1995 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) üye oldu. CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, CHP Parti Meclisi Üyeliği, Genel Başkan Yardımcılığı gibi birçok görevde bulundu. 2011 Türkiye genel seçimlerinde İstanbul milletvekili seçilen Erkek, 2015 ve 2018 genel seçimlerinde de aynı göreve seçildi. Ayrıca, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili olarak da görev yaptı.

Erkek, 2018 yılında CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan Yardımcısı seçildi ve halen bu görevi sürdürmektedir.