Macron’dan acil seçim çağrısı!

Fransa'da Cumhurbaşkanı Macron, Meclis'i feshederek erken seçim çağrısında bulundu.

Macron’dan acil seçim çağrısı!

Seçim için 30 Haziran'ı işaret ederek konuşan Macron, yaptığı bir açıklamada "Milliyetçiliğin yükselişi ülkemiz ve Avrupa için bir tehlikedir" ifadelerini kullandı. Fransa'da Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi (RN) yüzde 31,50’lik oranla ve açık ara farkla ilk sırayı alırken, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisi Rönesans yüzde 15,2'lik oranla ikinci olmuştu.

macrondan-acil-secim-cagrisi.jpg

HİÇ BİE ŞEY OLMAMIŞ GİBİ YAPAMAM
Partisinin açık ara farkla yenilgiye uğramasının sonrasında açıklama yapan Macron, sonuçların "Avrupa'yı savunan partiler için iyi olmadığını" kabul etmiş oldu ve 30 Haziran - 7 Temmuz tarihlerinde erken seçime gidileceğinin duyurusunu yaptı. Açıklamasının devamında Macron, "Ulusal Meclisi feshediyorum, hiçbir şey olmamış gibi yapamam. Milliyetçiliğin yükselişi ülkemiz ve Avrupa için bir tehlikedir" ifadelerini kullandı.

macrondan-acil-secim-cagrisi-001.jpg

EMMANUEL MACRON HAKKINDA
Emmanuel Macron 21 Aralık 1977 yılı, Amiens doğumludur, Fransız bankacı, bürokrat ve siyasetçidir. 2017 Fransa cumhurbaşkanlığı seçiminde kurucusu olduğu merkez parti En Marche'ın adayı olup, cumhurbaşkanı seçilmeyi başarmıştır. Amiens'da Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron ismiyle doğmuştur. Annesi Françoise Macron (doğum adı: Françoise Noguès) doktor, babası Jean-Michel Macron Picardie Jules Verne Üniversitesi'nde nöroloji profesörü. Ailesi dindar olmasa da kendi isteğiyle 12 yaşında Katolik olarak vaftiz olmuştur. Büyükannesi Manette ile yakın bağlara sahiptir. Büyükannesinin annesi okuma yazma bilmezmiş ve işçi sınıfına mensuptur; Macron ailesinin bu tarihini siyasi hayatında kendisini siyasi elitin dışında bir aday olarak gösterme amaçlı kullandı.