Meclis’te Küt böreği mi Kürt böreği mi tartışması

TBMM'de ‘Küt böreği mi’, ‘Kürt böreği mi’ tartışması yaşandı. Son dönemde sosyal medyada da sık sık yer alan tartışmalardan biri olan ‘Küt böreği mi’, ‘Kürt böreği mi’ tartışması TBMM’ye taşındı.

Meclis’te Küt böreği mi Kürt böreği mi tartışması

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme gelen Küt böreği, Kürt böreği konusu bir süredir sosyal medyada da tartışılıyordu. Meclis gündemine taşınan ve tartışılan bu konu tekrar sosyal medyanın gündemine yerleşti. Meclis’te konuyla ilgili yapılan yorumlar kısa sürede sosyal medyada yer buldu.

MECLİS’TE BÖREK İSMİ TARTIŞMASI

TBMM’deki oturuma damga vuran Küt böreği mi, Kürt böreği mi tartışması gündem oldu. HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın gündeme getirdiği tartışmaya İYİ Partili ve MHP’li isimler de dahil oldu. Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in bu konuda yaptığı yorum sosyal medyada da uzun süre tartışıldı.

meclis-te-kut-boregi-mi-kurt-boregi-mi-tartismasi.jpg

KÜT BÖREĞİ Mİ KÜRT BÖREĞİ Mİ?

Son günlerde sosyal medyada da sık sık yer alan ‘Küt böreği mi’, ‘Kürt böreği mi’ tartışması TBMM gündemine geldi. HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, böyle bir tartışmanın gündemde olduğunu belirtti ve bir börek zincirinin bu böreği ‘Küt böreği’ ismiyle sunduğunu iddia etti. Bu duruma tepki gösteren Beştaş, bu böreğin adının ‘Kürt böreği’ olduğunu söyleyerek, ‘Kürt böreği Kürt böreğidir. Irkçılık ve lezzet yan yana gelen şeyler değildir. Elinizi çekin bu börekten. Madem bu kadar ırkçısınız yemeyin’ ifadelerine yer verdi.

MHP’Lİ VE İYİ PARTİLİ İSİMLER DE TARTIŞMAYA DAHİL OLDU

Beştaş’ın başlattığı börek tartışmasına MHP’li ve İYİ Partili isimler de dahil oldu. TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’e seslenen İYİ Parti Grup Başkanvekili Dervişoğlu, ‘Sayın Başkan, o börekten istiyoruz’ dedi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise Beştaş’a tepki gösterdi ve ‘Irkçılığı sen yapıyorsun. Ben daha ilk defa duyuyorum. Kürt böreği de yeriz, Arnavut böreği de yeriz, Çerkez tavuğu da yeriz ama ben ilk defa duydum’ dedi.

meclis-te-kut-boregi-mi-kurt-boregi-mi-tartismasi-001.jpg

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’İN YORUMU

Sözlerinin devamında bir dahaki sefere börek getireceğini söyleyen Beştaş’ın başlattığı börek tartışmasını yorumlayan Sırrı Süreyya Önder ise ‘Belli bir yaşa kadar yediklerimiz, belli bir yaştan sonra yemediklerimiz yaşatır. ‘Sözde Kürt böreği’ de diyebilirlerdi. Yine Allah razı olsun ‘Küt’ demişler’ ifadelerine yer verdi.