Meral Akşener’den asgari ücret tepkisi: İşte utanmazlık budur

Aralık ayı yaklaşırken yeni asgari ücretin belirlenmesi için bir araya gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantıları da merakla beklenmeye başlandı. Bugün partisinin grup toplantısında konuşan Akşener de asgari ücret konusuna değindi.

Meral Akşener’den asgari ücret tepkisi: İşte utanmazlık budur

Yeni asgari ücretin belirlenmesine çok az bir süre kaldı. Nefesler tutuldu, gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun Aralık ayında yapacağı toplantılara çevrildi. Bugün İYİ Parti Grup Toplantısı’nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de gündeminde asgari ücret vardı. Geçtiğimiz günlerde asgari ücretle ilgili önemli bir açıklamaya yer veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete önümüzdeki yıl 1 kez zam yapılacağını söylemişti. Bu açıklamayı değerlendiren Akşener, tepkisini dile getirdi ve ‘Sayın Bakan yılda bir defaya düşürüleceğini söylüyor. Böyle bir insafsızlık olabilir mi?’ dedi.

MERAL AKŞENER’DEN BAKAN IŞIKHAN’IN AÇIKLAMASINA TEPKİ

İYİ Parti Grup Toplantısı’nda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in gündeminde asgari ücret zammı vardı. Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı önemli bir açıklama yapmış ve asgari ücrete önümüzdeki yıl bir kez zam yapılacağını söylemişti. Bakan Işıkhan’ın bu açıklamasına tepki gösteren Akşener, bu konudaki eleştirilerini dile getirdi.

meral-aksener-den-asgari-ucret-tepkisi-iste-utanmazlik-budur.jpg

‘BİZ BU SAYI 4’E ÇIKMALI DİYORUZ’

Asgari ücrete yeni yıl zammı için az bir süre kaldı. Gündemin ana maddelerinden biri asgari ücret zammı olurken bugün partisinin grup toplantısında bu konuya değinen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bakan Vedat Işıkhan’ın asgari ücrete önümüzdeki yıl bir kez zam yapılacağına dair açıklamasını sert bir dille eleştirdi. Yüksek enflasyon vurgusu yapan Akşener, ‘Asgari ücretli açlığa mahkum, ailesi de yoksulluğa mecbur edilmiştir. Böyle bir tablo karşısında çıkmışlar asgari ücreti yılda bir defa belirleyeceklerini söylüyorlar. İşte utanmazlık budur. Yüksek enflasyon dönemlerinde ücret ve maaş ayarlamaları ne kadar sık yapılırsa çalışanlar ve emekliler enflasyona karşı o kadar korunmuş olur. Ama biz tam olarak bu nedenle böylesine yüksek bir enflasyonda asgari ücreti, memur maaşlarını, emekli aylıklarını yılda 2 defa güncellemek yetmez bu sayı dörde çıkartılmalı derken Sayın Bakan, bunun bir de asgari ücretliler için yılda bir defaya düşürüleceğini söylüyor. Böyle bir insafsızlık olabilir mi?’ dedi.