Özgür Özel’den Devlet Bahçeli’ye davet! İttifak çağrısı yaptı

Siyaset gündemi oldukça yoğun ilerlerken Erdoğan-Özel görüşmesinin ardından Cumhur İttifakı’nda sorun olduğu iddiaları gündeme gelmeye başlamıştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den çok konuşulacak bir çıkış geldi.

Özgür Özel’den Devlet Bahçeli’ye davet! İttifak çağrısı yaptı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, tam 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi’ne gitmiş ve ziyarette bulunmuştu. Erdoğan’ın CHP’ye iade-i ziyaretinin ardından Cumhur İttifakı’nda sorunlar yaşandığı iddiası gündeme gelmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den yapılan açıklama sonrasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den gündem olan bir çıkış geldi. Özel, ’Kendi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza gelsin’ diyerek Bahçeli’ye ittifak çağrısı yaptı.

MHP LİDERİNDEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’ye yaptığı iade-i ziyaret siyaset manşetlerindeki yerini koruyor. Bu ziyaretle birlikte gözler MHP’ye çevrilirken MHP lideri Devlet Bahçeli’den dikkat çeken bir açıklama gelmişti. Normalleşme adımlarının önünde kendilerini engel olarak görenlere ‘Hodri meydan’ diyen Bahçeli, ‘Bu kapsamda siparişi yapılan normalleşme ve yumuşama atmosferinin sürdürülebilir hale gelmesinin önünde şayet Milliyetçi Hareket Partisi bariyer olarak telakki ve tarif ediliyorsa bu konuda da geniş bir ittifak husule gelmişse bize düşen sorumluluk ülkemiz ve milletimiz uğruna her türlü fedakarlığı göze almak, gereğini ise gönül huzuruyla yapmaktır.’ dedi.

ozgur-ozel-den-devlet-bahceli-ye-davet-ittifak-cagrisi-yapti.jpg

ÖZGÜR ÖZEL’DEN İTTİFAK ÇAĞRISI

MHP liderinin bu açıklaması siyaset manşetlerinin ilk sıralarına yerleşti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e de Bahçeli’nin bu sözleri soruldu. Basın mensuplarının bu sorusuna yanıt veren Özel, Bahçeli’ye ittifak çağrısında bulundu ve ‘Belli ki Cumhur İttifakı’nda sorunlar var’ diyerek MHP liderine ittifak çağrısında bulundu ve ‘Cumhur İttifakı’nın sorunları Cumhur İttifakı’nın sorunlarıdır. Bizim kimseyle bir tartışmamız, gerginliğimiz yok. Sayın Bahçeli’ye bir davette bulunayım. Sayın Bahçeli memnun değilse bizim ittifakımıza Türkiye İttifakına katılabilir.’ dedi.