Zeydan Karalar’ın tahliye talebi dilekçe incelenmeden reddedildi
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın avukatı Hüseyin Ersöz, tahliye talebinin mahkeme tarafından incelenmeden reddedildiğini belirterek sürecin “Özgürlük Hakkı” ihlali oluşturduğunu söyledi.
Tutuklu bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın tahliye talebi, mahkeme tarafından dilekçe incelenmeden reddedildi. Karalar’ın avukatı Hüseyin Ersöz, sürecin ciddi hukuki eksiklikler içerdiğini ve Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapılacağını açıkladı.
AVUKATTAN SÜRECE İLİŞKİN AÇIKLAMA
Hüseyin Ersöz, 31 Temmuz’da Zeydan Karalar için tahliye talebinde bulunduklarını ancak bu talebin Sulh Ceza Hakimliği’ne iletilmediğini söyledi. Aynı gün İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, rutin tutukluluk incelemesini yapmasına rağmen Karalar hakkında bir karar vermedi.
Savcılığın, tahliye talepli dilekçeyi “itiraz” olarak değerlendirip yeniden İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderdiğini belirten Ersöz, mahkemenin “kararım doğru” diyerek dosyayı İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi’ne yönlendirdiğini aktardı.
“ORTADA İTİRAZ EDİLECEK KARAR YOKTU”
Ersöz’ün açıklamasına göre, 49. Asliye Ceza Mahkemesi, süreçteki eksiklikleri fark etmeden “itirazın reddi” kararı verdi. Oysa ne itiraz edilecek bir karar ne de itiraz dilekçesi bulunuyordu.
ÖZGÜRLÜK HAKKI İHLALİ İDDİASI
Avukat Ersöz, bu sürecin Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru açısından “Özgürlük Hakkı” ihlali niteliğinde olduğunu ifade etti. Ayrıca, Karalar’ın tutukluluğunun devamına ilişkin kanunun öngördüğü zorunlu kararın mevcut olmadığını vurgulayarak savcılığın resen tahliye kararı vermesi gerektiğini söyledi.
Kaynak: Haber Merkezi