2027 Avrupa Oyunları İstanbul’da yapılacak! Haberi İmamoğlu verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, düzenlediği basın toplantısında önemli bir gelişmeyi duyurdu. 2027 Avrupa Oyunları’nın İstanbul’da yapılacağını duyuran İmamoğlu, ‘Ülkemiz adına tarihi bir günün coşkusunu yaşıyoruz’ dedi.

2027 Avrupa Oyunları İstanbul’da yapılacak! Haberi İmamoğlu verdi

2027 Avrupa Oyunları ile ilgili hem ülkemiz hem de İstanbul için önemli bir gelişmeyi duyuran İmamoğlu, gerçekleştirdiği basın toplantısında yaptığı açıklamayla bu önemli gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı. Toplantıda konuşma yapan İBB Başkanı İmamoğlu, ‘Bugün sporumuz, İstanbul’umuz ve ülkemiz adına tarihi bir günün coşkusunu yaşıyoruz’ dedi. İşte tüm detaylar…

İMAMOĞLU: 2027 AVRUPA OYUNLARI İSTANBUL’DA YAPILACAK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Ali Kiremitçioğlu, Avrupa, Dünya Şampiyonu Olimpik Kareteci Serap Özçelik Arapoğlu ve Avrupa, Dünya Şampiyonu Olimpik Tekvandocu Nafia Kuş Aydın^’ın da katılım gösterdiği bir basın toplantısı düzenledi ve bu toplantıda hem ülkemiz hem de İstanbul için önemli bir gelişmeyi duyurdu. Toplantıda açıklamalarda bulunan İmamoğlu, 2027 Avrupa Oyunları’nın İstanbul’da yapılacağını belirtti. Bu önemli gelişme İBB Başkanının sosyal medya hesabında da paylaşıldı.

2027-avrupa-oyunlari-istanbul-da-yapilacak-haberi-imamoglu-verd.jpg

İSTANBUL EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Kısa bir süre önce toplanan EOC Yönetim Kurulunun oy birliğiyle İstanbul’un 2027 Avrupa Oyunları’nın ev sahibi kenti olduğunu resmi olarak kendilerine bildirdiğini ifade eden İmamoğlu, resmi imza töreninin ise bu hafta sonu yapılacak olan Yerel Seçimler nedeniyle önümüzdeki haftalara ertelendiğinin bilgisini de verdi. Bu önemli gelişme İBB Başkanının sosyal medya hesabında da paylaşıldı. Söz konusu paylaşımda, ‘Bu güzel haberi paylaşalım. İstanbul, 2027 Avrupa Oyunları’na ev sahipliği yapacak. Bu süreçte emeği olan herkese teşekkürler. İstanbul’a hayırlı olsun.’ ifadeleri yer aldı.