Şanlıurfa Stadyumu kaç kişilik? Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu zemini nasıl? Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu nerede?

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa final maçının tarihi ve yeri açıklandı. TFF’nin yaptığı açıklama sonrası futbolseverle Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu ile ilgili tüm detayları araştırmaya başladı.

Şanlıurfa Stadyumu kaç kişilik? Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu zemini nasıl? Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu nerede?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa final maçının 7 Nisan’da Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu’nda oynanacağını duyurdu. Futbolseverler, bu açıklama sonrası Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Stadyumun kaç kişilik olduğu ve stadyuma nasıl gidildiği araştırılıyor. Peki, Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu nerede, nasıl gidilir? Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu zemini nasıl? 11 Nisan Stadyumu kaç kişilik, büyük mü? İşte tüm merak edilenler…

ŞANLIURFA 11 NİSAN STADYUMU KAÇ KİŞİLİK?

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa final maçına Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu ev sahipliği yapacak. Bu gelişmenin ardından Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu’nun kapasitesi, zemin durumu, kaç kişilik olduğu merak edildi. Eski adıyla Şanlıurfa GAP Stadyumu, yeni adıyla Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu, Güney Doğu Anadolu Projesi kapsamında Spor Genel Müdürlüğü tarafından inşa ettirilmiş olan tam olimpik bir stadyumdur. Stadın koltuk kapasitesi 28 bin 965’tir. Tribünlerin üstü ise tamamen kapalıdır.

sanliurfa-stadyumu-kac-kisilik-sanliurfa-11-nisan-stadyumu-zemini-nasil-sanliurfa-11-nisan-stadyumu-nerede.jpg

11 NİSAN STADYUMU’NUN ÖZELLİKLERİ

Şanlıurfa’da yer alan 11 Nisan Stadyumu’nun özellikleri şöyle;

- 26 bin 400 metrekare toplam alan üzerine inşa edilmiş olan tam olimpik stattır.

- 13 bin 600 metrekare tribün alanı üzerine yayılmış, tamamının üstü kapalı, 30 bine yakın koltuk kapasitesi vardır.

- Ölçüleri 68 x 105 m olan doğal çim saha ve beraberinde 8 kulvarlı atletizm pisti, çatı üzerine monte edilmiş modern ışıklandırma sistemi, UEFA standartlarında soyunma odaları, koridor boşlukları ile temsilci ve hakem odaları vardır.

- Futbol branşında kullanılmak üzere 4 adet, atletizm branşında kullanılmak üzere 18 adet soyunma odası bulunmaktadır.

- 3 adet kondüsyon salonu, 16 adet antrenman salonu, 1 adet 4 kulvarlı 60 metrelik atletizm pistine sahip salon yer almaktadır.

- 1500 kişi kapasitesine sahip şeref tribünü ve teknolojik altyapıya sahip basın tribünü ile paratoner engelli tribünü bulunmaktadır.
- 250 kişi kapasitesi olan basın toplantı salonu ile çok amaçlı basın çalışma salonları vardır.

- Güvenlik kontrol odası, TV ve radyo yorumcuları için özel oda bulunmaktadır.

- Turnikelerin düzenlenmesi ve seyircilerin acil bir durumda sahaya çıkmasını sağlayacak merdiven ve kapılar ile naklen yayın ve basın odaları ve toplantı salonları ile 814 metrekare alana sahip 5500 araçlık otoparkı vardır.