Süper Kupa iptal edildi mi? İletişim Başkanlığı açıkladı

Süper Kupa iptal edildi mi? İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Bugün sosyal medyada ve bazı Basın Yayın organlarında yer alan “süper kupa iptal edildi” iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Süper Kupa iptal edildi mi? İletişim Başkanlığı açıkladı

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak yaşanan sorunlar nedeniyle iptal edilen Süper Kupa finali tarihi merakla bekleniyordu. Bugün bazı Basın Yayın organlarında ve sosyal medyada Süper Kupa iptal edildiği yönünde iddialar gündeme gelmişti. İletişim Başkanlığı dezenformasyonla mücadele merkezi bu iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki Süper Kupa iptal edildi mi?

Süper Kupa iptal mi?

Süper Kupa iptal edildiği yönündeki iddiaları yalanlayan iletişim Başkanlığı dezenformasyonla mücadele merkezi şu ifadeleri kullandı:

”Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan ‘Süper Kupa iptal edildi’ iddiaları doğru değildir. 29 Aralık 2023 tarihinde oynanması planlanan Süper Kupa Finali, maç günü Fenerbahçe, Galatasaray ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun ortak kararıyla ileri bir tarihe ertelenmiştir. Süper Kupa Finali'nin, her iki takımın da lig ve Avrupa maçlarından dolayı fikstür sıkışıklığı olmaması için Nisan ayında yapılması planlanmaktadır. Resmi açıklamalar dışındaki asılsız iddialara itibar etmeyiniz”.