TFF Başkan adaylığı için peş peşe açıklamalar! O isim ben de varım dedi

Temmuz ayında yapılacak olan TFF Başkanlık seçimleri için adaylar da belli olmaya başladı. Mevcut TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin rakipleri merak ediliyordu. Adaylık açıklamaları peş peşe gelmeye başladı.

TFF Başkan adaylığı için peş peşe açıklamalar! O isim ben de varım dedi

Spor gündemi TFF’nin başkanlık seçimlerine kilitlendi. Futbolseverlerin de merakla takip ettiği bu süreçte adaylar da tek tek belli olmaya başladı. Mevcut TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye rakip olacak isimler kimler merak edilirken ilk adaylık açıklaması iş insanı Erol Alkış’tan geldi. Alkış’ın yaptığı yazılı açıklama ile TFF Başkanlığı’na adaylığını duyurmasının ardından bir açıklama da Servet Yardımcı’dan geldi. Erol Alkış ve Servet Yardımcı TFF Başkanlığı’na adaylıklarını duyurdu.

TFF BAŞKAN ADAYLARI BELLİ OLUYOR

Türkiye Futbol Federasyonu’nun 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak olan başkanlık seçimi öncesinde gözler adaylara çevrildi. TFF başkanlığı için adaylığını koyacak isimler merak edilirken adaylık açıklamaları peş peşe geldi. Erol Alkış, TFF Başkanlığı’na aday olduğunu yaptığı yazılı açıklama ile duyurmuştu. Alkış’ın ardından bir açıklama da Servet Yardımcı’dan geldi. Servet Yardımcı da TFF Başkanlığı’na aday oldu.

SERVET YARDIMCI DA ADAY OLDU

Temmuz ayında yapılacak olan başkanlık seçimlerine aday olduğunu duyuran Servet Yardımcı, Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulundu ve adaylığını şu sözlerle duyurdu; ‘Türk futbolunun içinde bulunduğu türbülanstan çıkması için TF Başkanlığı’na adayım.’

tff-baskan-adayligi-icin-pes-pese-aciklamalar-o-isim-ben-devarim-dedi.jpg

SERVET YARDIMCI KİMDİR?

TFF Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Servet Yardımcı ile ilgili araştırmalar da yoğunlaştı. Servet Yardımcı, 1957 yılının Aralık ayında Rize’de dünyaya geldi. Amatör olarak futbol oynayan Yardımcı, bir dönem de Çaykur Rizespor’da yöneticilik görevini üstlendi. İlk kez 2008 yılında Hasan Doğan’ın listesinden TFF Yönetim Kurulu’na girdi. Mahmut Özgener döneminde Başkan Vekili oldu. Mehmet Ali Aydınlar yönetiminde yönetim kurulu üyesi olarak görevine devam eden Servet Yardımcı, Yıldırım Demirören döneminde 1. Başkan Vekili oldu ve bu görevi Nihat Özdemir döneminde de devam etti. TFF’nin FIFA ve UEFA ile ilişkilerini yürütmekte olan Yardımcı, 2015 yılında UEFA Yönetim Kurulu’na girmek için adaylığını koydu ancak seçilmedi. 2017 yılının Nisan ayında 41. UEFA Kongresi’nde yapılan seçimi kazanan Servet Yardımcı, UEFA Yönetim Kuruluna girdi ve 2021 yılında tekrar aday olarak yeniden seçildi.