TFF Süper Kupa final tarihini açıkladı! Süper Kupa final tarihi ve yeri

Uzun bir süredir herkesin merak ettiği Süper Kupa finali ile ilgili beklenen açıklama az önce geldi. Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa finalinin tarihi ve yeri açıklandı.

TFF Süper Kupa final tarihini açıkladı! Süper Kupa final tarihi ve yeri

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Kupa finalinin tarihini ve yerini açıkladı. Süper Kupa finalinin hangi tarihte ve nerede oynanacağı merak ediliyordu. Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasının ekrana geleceği Süper Kupa final maçı 7 Nisan 2024 tarihinde Şanlıurfa’da oynanacak.

SÜPER KUPA FİNALİ 7 NİSAN'DA

29 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde oynanacak olan Süper Kupa final maçı yaşanan aksaklıklar sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa final maçının yeni tarihi merakla bekleniyordu. Süper Kupa finali ne zaman nerede oynanacak merak edilirken futbolseverlerin beklediği açıklama geldi. TFF, Süper Kupa finalinin 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacağını duyurdu.

tff-super-kupa-final-tarihini-acikladi-super-kupa-final-tarihi-ve-yeri-001.jpg

TFF'DEN BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

Süper Kupa final maçının ertelendiği tarihten bu yana futbolseverler maçın ne zaman oynanacağını merakla bekliyordu. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan beklenen açıklama geldi ve Süper Kupa final maçının yeni tarihini duyuran TFF, '2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası, 2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray A.Ş. ile 2022-2023 Sezonu Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe A.Ş. Kulüpleri arasında, 7 Nisan 2024 Pazar günü saat 21.00'de Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynanacaktır.' açıklamasını yaptı.

tff-super-kupa-final-tarihini-acikladi-super-kupa-final-tarihi-ve-yeri.jpg

SÜPER KUPA FİNAL MAÇI NEDEN ERTELENDİ?

Süper Kupa final maçı 29 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacaktı. Ancak Suudi yetkililerle Atatürk pankartları ve tişörtleri gibi konularda anlaşmazlık yaşanması üzerine çıkan kriz sonrası Galatasaray ve Fenerbahçe takımları sahaya çıkmama kararı almıştı. Yaşanan olayların ardından Süper Kupa final maçı ertelenmiş ve takımlar da Türkiye'ye geri dönmüştü.