1, 2, 3, 4, 5 sayılarının ortalaması kaçtır? TV’de soruldu işte doğru cevap

ATV ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmaz İster yarışmasında sorulan soru gündem oldu. Her bölümü ilgiyle izlenen yarışma programında sorulan soru kısa sürede sosyal medyanın gündemine yerleşti. O sorunun yanıtı hala araştırılıyor.

1, 2, 3, 4, 5 sayılarının ortalaması kaçtır? TV’de soruldu işte doğru cevap

Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumuyla ekrana gelen Kim Milyoner Olmak İster yarışma programında sorulan sorular sık sık sosyal medyada gündem oluyor. Sevilen yarışma programının son bölümünde sorulan bir soru yine gündem oldu. Kendisine yöneltilen sorunun yanıtından emin olamayan yarışmacı 2 joker hakkını kullandı ancak soruya yanıt veremedi ve yarışmadan çekilme kararı aldı. İşte herkesin konuştuğu o soru ve sorunun doğru cevabı…

MATEMATİK SORUSU YARIŞMACIYI ZORLADI

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılan Rukiye İkra Ağca, gelen matematik sorusunda bir hayli zorlandı ve 2 joker hakkını da bu soruda kullanmayı tercih etti. 4. soruya kadar gelen ve bu soruda takılan yarışmacı 2 joker hakkını da kullandı ancak jokerleri de soruyu yanıtlamasına yardımcı olamadı. Bu aşamada bir hayli zorlanan yarışmacı çekilme kararı aldı ve heyecanına yenik düşen yarışmacı yarışmadan çekildi.

1-2-3-4-5-sayilarinin-ortalamasi-kactir-tv-de-soruldu-iste-dogru-cevap.jpg

ÇOK YAKLAŞTI AMA OLMADI

Yarışmacı Rukiye İkra Ağca, 4. soruya geldiğinde büyük bir heyecan yaşadı. Kendisine yöneltilen ‘1, 2, 3, 4 ve 5sayılarının ortalaması kaçtır?’ şeklindeki matematik sorusunda takılan Ağca, joker haklarını kullanmak istedi. İlk olarak telefon joker hakkını kullanan yarışmacı, bu joker de isteği yanıtı alamayınca ikinci olarak yarı yarıya joker hakkını kullandı. Bu jokerde de yine cevabı bulamayan yarışmacı aslında doğru cevaba çok yaklaştı ancak heyecanına yenik düştü. Doğru cevabı bulamayan Ağca, ‘Çok üzgünüm’ diyerek yarışmadan çekildi.

1-2-3-4-5-sayilarinin-ortalamasi-kactir-tv-de-soruldu-iste-dogru-cevap-001.jpg

SORU: 1, 2, 3, 4 ve 5 sayılarının ortalaması kaçtır?

ŞIKLAR: A-3, B-6, C- 9, D- 15

DOĞRU CEVAP: A-3