10 Kasım resmi tatil mi okullar açık mı? Yarın okul var mı, okula gidilecek mi?

10 Kasım’ın bir gün öncesinde resmi tatil araştırmaları hız kazandı. 10 Kasım 2023 Cuma günü resmi tatil mi, okul var mı, okullar açık mı gibi sorular gündemde yer almaya devam ediyor. Öğrenciler ve veliler bu sorulara yanıt arıyor.

10 Kasım resmi tatil mi okullar açık mı? Yarın okul var mı, okula gidilecek mi?

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yılı yine büyük bir hüzün ve özlem yaşanıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sevgi, saygı ve özlemle anılacak. Yurt genelinde Atatürk’ü anma törenleri düzenlenecek. Peki, 10 Kasım resmi tatil mi, okullar açık mı? 10 Kasım Cuma okul var mı? Yarın okula gidilecek mi? Yarın okullar tatil mi? 10 Kasım’da okula gidilir mi? İşte tüm merak edilenler…

10 KASIM’DA OKULLAR TATİL Mİ?

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938’de saat 09.05’te dünyaya gözlerini yumdu. Her yıl 10 Kasım’da saygı, sevgi ve özlemle anılan Atatürk, bu yıl vefatının 85. Yıldönümünde yurt genelinde saygıyla anılacak. Türkiye genelinde 10 Kasım’da saat 9’u 5 geçe 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuluyor. Bu yıl yine 10 Kasım öncesinde en çok araştırılanlardan biri de okullar açık mı, kapalı mı sorusu oluyor. 10 Kasım 2023 Cuma günü okullar açık olacak.

10-kasim-resmi-tatil-mi-okullar-acik-mi-yarin-okul-var-mi-okula-gidilecek-mi.jpg

10 KASIM RESMİ TATİL Mİ?

10 Kasım resmi tatil değildir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat ettiği gün olan 10 Kasım, her yıl yurt genelinde Atatürk’ün anıldığı gündür. Resmi tatiller arasında yer almaz. Bu yıl 10 Kasım, Cuma gününe denk gelmektedir. 10 Kasım 2023 Cuma günü okullar ve iş yerleri açık olacaktır.