2024 fitre bedeli belli oldu! Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarı 2024

Ramazan ayı yaklaşırken 2024 fitre miktarı da merak ediliyor. 2024 yılı fitre miktarı belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı fitre miktarını belirledi. Belirlenen meblağ açıklandı.

2024 fitre bedeli belli oldu! Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarı 2024

2024 yılı Ramazan ayına az bir süre kaldı. İslam aleminin oruç ibadetini yerine getirdiği Ramazan ayı için geri sayım devam ederken 2024 yılı fitre bedeli de merak edilenler arasında yer alıyor. Fitre miktarını belirleyen Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, kamuoyuna açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, belirlenen bu meblağın aynı zamanda günlük oruç fidye bedeli olduğu, bunun yanında her bir mükellefin günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı fitre olarak verebileceği de eklendi. İşte 2024 fitre bedeli…

2024 FİTRE MİKTARI BELLİ OLDU

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılının fitre miktarını belirledi. 2024 yılı fitre miktarı 130 TL olarak belirlendi. Kurul tarafından yapılan açıklamada, ‘Belirlenen bu meblağ aynı zamanda günlük oruç fidye bedelidir. Bunun yanında her bir mükellef, günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı fitre olarak verebilir.’ denildi.

2024-fitre-bedeli-belli-oldu-diyanet-isleri-baskanligi-fitre-miktari-2024.jpg

AÇIKLAMA GELDİ

Ramazan ayı yaklaşırken bu yılın fitre miktarı da belli oldu. Fitre miktarını belirleyen ve konuyla ilgili açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, fitre miktarının hadisler ve sosyo-ekonomik şartların göz önünde bulundurularak belirlendiğini aktardı. Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2024 yılının Ramazan ayı için fitre miktarının belirlenmesi hususunda görüşüldü ve toplantının ardından alınan karar kamuoyuyla paylaşıldı. Yapılan açıklamada, ‘Konuyla ilgili hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak ülkemizde fitre miktarı 2024 yılı Ramazan ayı için 130 TL olarak belirlenmiştir.’ denildi.