Aile Destek, Evde Bakım, 65 Yaş, Dul ve Yetim Aylığı Alanlara Kötü Haber! Kapsam Dışı Kaldılar

Ramazan Bayramı'na doğru geri sayım devam ederken bayram ikramiyesi kimlere ödenecek sorusunun yanıtı da gündemde. Peki sosyal yardım alanlara bayram ikramiyesi var mı?

Aile Destek, Evde Bakım, 65 Yaş, Dul ve Yetim Aylığı Alanlara Kötü Haber! Kapsam Dışı Kaldılar

Aile Destek, Evde Bakım, 65 Yaş, Dul ve Yetim Aylığı Alanlara Kötü Haber! Kapsam Dışı Kaldılar - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi zammı müjdesini verdi. Uzun yıllardan beri emeklilere ve dul ve yetim aylığı alanlara ödenen Bayram ikramiyesinin kapsamı da genişletildi. 2024 yılında yüzde 50 olarak zamlı ödenecek bayram ikramiyesi Nisan ayının başında hesaplara yatacak. Peki bayram ikramiyesi kimlere verilecek? sosyal yardım alanlara bayram ikramiyesi var mı? Aile destek, evde bakım, 65 yaş, dul ve yetim aylığı alanlara kötü haber geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Geçtiğimiz günlerde Ramazan bayramı ikramiyesi açıklamasıyla birlikte ikramiye ödeme tarihleri de merak konusu olmuştu. Ayrıca milyonlarca emekli vatandaş bayram ikramiyesi kimlere verilecek sorusuna da yanıt arıyordu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelen ve genel kurulda yapılan oylama sonucunda kabul edilen Ramazan bayramı ikramiyesi zammı resmi gazetede yayınlanarak yasalaştı. Şimdiyse bayram ikramiyesi ödeme tarihleri ve kimler bayram ikramiyesi alacak sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Milyonlarca emekli ile birlikte dul ve yetim aylığı alanlarda bayram ikramiyesinden yararlanacak. İşte bayram ikramiyesi ödeme tarihleri ve bayram ikramiyesi kapsamı…

bayram-ikramiyesi-1.jpg

RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENECEK?

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde ikramiye konusu yeniden gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Ordu’daki mitingde bayram ikramiyesi zammı müjdesini verdi. Emekli bayram ikramiyesi bu yıl yüzde 50 zamlı olarak ödenecek ve 3000 TL olarak hesaplara yatacak.

Bayram ikramiyesi miktarı kadar bayram ikramiyesi kimlere ödenecek sorusu da gündemde. Sosyal güvenlik kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre bayram ikramiyesi SSK kur memuru emeklisi olan emekliler ile birlikte dul ve yetim aylığı alanlar, yaşlılık aylığı alanlar, vazife malullüğü aylığı alanlar, malul aylığı alanlar, sürekli iş göremezlik gelir alanlar, şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, muharip gaziler ve Şampiyon sporcuları ile birlikte terör mağduru sivil vatandaşlara da ödenecek.

SOSYAL YARDIM ALANLARA BAYRAM İKRAMİYESİ VAR MI?

Peki sosyal yardım alanlara bayram ikramiyesi verilecek mi? Evde bakım maaşı, 65 yaş aylığı, engelli maaşı, aile destek yardımı gibi sosyal yardım ödemelerinden yararlananlar da bayram ikramiyesi için araştırma yapıyor. Sosyal yardım alanlara bayram ikramiyesi ödenmiyor. Yani 2024 yılında bayram ikramiyesi kapsamı genişledi ancak sosyal yardım olanlar yine kapsam dışında kaldı. Aile destek, evde bakım, engelli ve 65 yaş aylığı alanlara bayram ikramiyesi ödemesi yapılmayacak.

bayram-ikramiyesi-2.jpg

ASGARİ ÜCRETLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ VAR MI?

Devlet tarafından verilen bayram ikramiyesi sadece emeklileri ve yukarıda belirtilen özel durumu olan kişileri kapsıyor. Asgari ücretli çalışanlara ise devlet tarafından herhangi bir bayram ikramiyesi ödemesi yapılmıyor. Ancak özel sektörde bazı şirketler ya da firmalar dönemsel olarak bayram ikramiyesi ödemesi verebiliyor. Bu ödemeler zorunlu olmamakla birlikte devletle herhangi bir bağlantısı da bulunmuyor.