Artık balık yemek işkence olmayacak! Boğaza takılan balık kılçığını bu yöntemle hızlıca çıkarabilirsiniz

Balık tüketmeyi sevenler ancak kılçık derdinden muzdarip olanlar için artık balık yemek daha keyifli ve daha lezzetli olacak. Boğaza takılan kılçık derdine artık son. Balık yemek hiç bu kadar keyifli olmamıştı diyeceğiniz püf noktalar geldi.

Artık balık yemek işkence olmayacak! Boğaza takılan balık kılçığını bu yöntemle hızlıca çıkarabilirsiniz

Boğaza kaçan kılçıklar balık yerken adeta bir işkence haline gelebiliyor. Boğaza kaçan, boğaza takılan kılçıklar dikkat edilmediği takdirde sağlık problemlerine de yol açabiliyor. Bu sebeple balık yerken daha dikkatli olmak ve boğaza takılan kılçık fark edildiği anda uygulanması gereken yöntemlerin de bilinmesi gerekiyor. İşte boğaza kaçan kılçık için uygulanacak ve sadece 1 dakikada bu sorunu ortadan kaldıracak o tüyo…

BALIK TÜKETMEK ARTIK DAHA KEYİFLİ OLACAK

Balık tüketmeyi hemen hemen herkes sever. Her yaştan insanın sevdiği besinlerden biri olan balık lezzet olarak şahane olsa da balık kılçığı her zaman bu besinde sorun olmuştur. Balık tüketmeyi sevenler kılçık derdinden dolayı bu lezzetli besini tüketirken hep zorlanır. Gözden kaçan kılçıklar boğaza takılıp riskli durumlar yaratabilir. Artık boğaza kaçan veya takılan kılçıklar paniğe sebep olmayacak ve kolayca çıkarılabilecek. Bunun için en önemli nokta panik yapılmaması ve doğru yöntemler uygulanması gerekiyor.

artik-balik-yemek-iskence-olmayacak-bogaza-takilan-balik-kilcigini-bu-yontemle-hizlica-cikarabilirsiniz.jpg

UYGULANACAK YÖNTEMLER

Boğaza kaçan veya takılan balık kılçığını çıkarmak için parmak kullanılmamalıdır. Parmakla uygulanan yöntemler kılçığında daha derine batmasına ve daha tehlikeli bir hal almasına sebep olabilir. İlk olarak kılçığın tam olarak nereye battığı anlaşılmalı ve eğer kılçık boğazın alt tarafına kaçtıysa öksürerek çıkması sağlanmalıdır. Ancak kılçık boğazın üst tarafına kaçtıysa sadece öksürmek yeterli olmayabilir. Kılçığın kaçtığı bölgeden tam anlamıyla emin olduktan sonra bir dilim limonu sıkarak suyunu yavaş yavaş içebilirsiniz. Asidik içeriği sayesinde içtiğiniz limon suyu kılçığın çıkmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca limon suyu boğazdaki kasları gevşetir ve kılçık çıkarma işlemini kolaylaştırır. Ekmek de kılçık çıkarma yöntemleri arasındadır. Bir dilim ekmeği çiğneyerek boğazdaki kasları genişletebilir ve yutulan kılçığın giderilmesini sağlayabilirsiniz. Zeytinyağı tüketmek de kılçık çıkarmada size yardımcı olabilir. Hemen bir miktar zeytinyağı içerek kasları gevşetebilir ve tüketilen yağ sayesinde kılçığın daha rahat hareket etmesini sağlayabilirsiniz.