Denemeyen bin pişman! Tavuk Sevdası tarifi ve püf noktaları

Damaklarda yeni bir tat arıyorsanız bu tarifi mutlaka ama mutlaka denemelisiniz. Deneyenin bir daha vazgeçemediği denemeyenin bin pişman olduğu bu lezzetle buluşunca siz de artık her gün bu tarifi yapmak isteyeceksiniz.

Denemeyen bin pişman! Tavuk Sevdası tarifi ve püf noktaları

Mutfağınıza yepyeni bir tat katmak ve farklı lezzetlerle ev halkının midesinin bayram ettirmek istiyorsanız aradığınız o tarif burada. Bir kere yaptıktan sonra her gün yapmak isteyeceğiniz bu tarifi mutlaka tarif defterlerinize ekleyin. Hem çok seveceğiniz hem de yaparken zorlanmayacağınız bu tarifle sofralarınıza yeni bir lezzet daha katacaksınız. İşte son günlerin en çok araştırılan tariflerinden ‘Tavuk Sevdası’ tarifi…

MALZEMELER

- 8 adet tavuk göğsü

Marine için;

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı toz biber

İç harcı için;

- 9 adet mantar

- 200 gr ıspanak

- 199 gr kaşar peyniri

- 3 yemek kaşığı haşlanmış mısır

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kekik

- Yarım demet dereotu

- 2 adet soğan

- 1 diş sarımsak

denemeyen-bin-pisman-tavuk-sevdasi-tarifi-ve-puf-noktalari.jpeg

Sosu için;

- 3 yemek kaşığı tereyağı

- 3 yemek kaşığı salça

- 3 silme yemek kaşığı un

- 2 buçuk su bardağı ılık su

TARİF

İlk olarak tavuk göğsünü güzelce yıkayın ve hemen ardından güzelce kurulayın. Tavuğun marinesi için zeytinyağı, karabiber, tuz ve kırmızı toz biberi karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı tavuk göğüslerine sürün ve bir süre buzdolabında dinlendirin. Bu arada iç harcı için mantarları, ıspanakları, kaşar peynirini, haşlanmış mısırı, toz biberi, kara biberi, kekiği, soğanları, sarımsağı ve ince ince doğradığınız dereotunu bir tavada soteleyin. Marine ederek dolapta dinlendirdiğiniz tavuk göğüslerini açarak içine hazırladığınız harçtan koyun. Ardından da tavukları rulo şeklinde sarın. Daha sonra tavuk rulolarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Ayrı bir tencerede tereyağınızı eritin ve üzerine unu ekleyerek kavurun. Ardından da salçayı ekleyerek karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş ılık su ekleyerek sosunuzu pişirin. Hazır olan sosunuzu tavuk rulolarının üzerine dökün. Hazırladığınız yemeğinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında tavuklar kızarana kadar pişirin. Pişen yemeğinizi sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.