Doğal gaz faturanızı yarıya indirecek kalorifer peteği temizliği! Petek sökme derdi yok tek işlemde pırıl pırıl olacak

Kış ayları kendisini hissetirmeye başlarken artık doğal gazların düğmelerine de basıldı. Soğuk kış aylarında petekleriniz güzel ısıtsın ve ısı dengesini sağlasın istiyorsanız kalorifer temizliğinizi ihmal etmeyin.

Doğal gaz faturanızı yarıya indirecek kalorifer peteği temizliği! Petek sökme derdi yok tek işlemde pırıl pırıl olacak

Kaloriferlerin açıldığı günlerde petek temizliği de en çok araştırılanlar arasında. Bilindiği gibi pis petekler ısıyı daha az verir ve ısı dengesi sağlanamaz. Bu durumda da oda sıcaklığı istenenden daha düşük olur. Bu sebeple kış ayları başlarken petek temizliğinizi ihmal etmemelisiniz. Petek temizliğinizi kendinizde basit bir şekilde bütçenizi yormadan yapabilirsiniz. Kış daha da bastırmamışken petek temizliğinizi yapın ve evinizin ısısını dengeleyin. İşte işinizi kolaylaştıracak o yöntem…

PETEK TEMİZLİĞİ ISI TRANSFERİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Kış aylarına giriş yaparken doğal gazlarda artık yavaş yavaş açılmaya başladı. Kış mevsiminde evlerimizi ısıtan kalorifer peteklerinin temizliğine ne kadar önem veriyorsunuz? Zaman içinde tozlanan, içerisinde kir biriken kalorifer peteklerinin bu sebeple ısı transferinde de sorunlar yaşanabilir. Toz ve kir birikimi kalorifer peteğinin ısı transferini engelleyebilir ve ısınma verimliliğini düşürebilir. Bunların yaşanmaması ve evinizin ısı dengesinin bozulmaması için mutlaka petek temizliğinizi yapmalısınız.

dogal-gaz-faturanizi-yariya-indirecek-kalorifer-petegi-temizligi-petek-sokme-derdi-yok-tek-islemde-piril-piril-olacak.jpg

ISLAK HAVLU YÖNTEMİ

Petek temizliğinizi yaptırmak için bütçenizi zorlamak istemiyorsanız bazı basit yöntemlerle kendiniz de peteklerinizin temizliğini hızlıca ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan şey ıslak bir havlu. Havlunuzu ıslatarak kalorifer peteğinizin üzerine üst ızgaraları kaplayacak şekilde koyun ve peteğinizin altından fön makinesini çalıştırın. Daha sonra ıslak havluyu peteğin altına yerleştirin ve fön makinesini peteğin üstünden tutun. Fön makinesinden çıkan hava sayesinde peteğin içinde biriken tüm toz ve kirler ıslak havluya yapışacaktır. Bu yöntemi denemeden önce mutlaka peteklerinizin ısınmama nedenini öğrenmelisiniz.