İETT otobüsleri için yeni karar! Artık zorunlu olacak

Yaz mevsimine hızlı bir geçiş yaptığımız günlerde kavurucu sıcaklar vatandaşları bunaltırken toplu taşıma araçlarında yolculuk yapan vatandaşların sıcak havada hayatını kolaylaştırmak adına yeni bir karar alındı.

İETT otobüsleri için yeni karar! Artık zorunlu olacak

Türkiye genelinde aşırı sıcak havalar etkisini gösterirken mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklıklar günlük yaşamı da olumsuz etkiliyor. Bunaltan sıcaklıklar vatandaşların günlük yaşantısında olumsuz etkiler ortaya çıkarabiliyor. Özellikle de büyükşehirlerde yaşayan ve toplu taşıma aracı kullanan vatandaşlar aşırı sıcak havalarda toplu taşıma araçlarının içinde daha yoğun bir sıcak ile zorlu ir yolculuk geçirebiliyor. İstanbul’da İETT otobüslerinde sıcak havaların etkili olduğu günler için önemli bir karar alındı. İETT otobüslerinde artık klima açılması zorunlu.

İETT’DEN SICAK HAVALARDA ÖNEMLİ KARAR

Yoğun sıcaklıklar özellikle de büyükşehirlerde yaşayan vatandaşları olumsuz etkiliyor. Sıcaklıkların mevsiğm normallerinin üzerinde seyrettiği günlerde toplu taşıma kullanan vatandaşların daha konforlu ve sıcaktan daha az etkilenecek şekilde bir yolculuk yapabilmesi için İETT’den önemli bir karar geldi. Bu karar kapsamında İETT otobüslerinde artık klima açılması zorunlu olacak.

iett-otobusleri-icin-yeni-karar-artik-zorunlu-olacak.jpg

KLİMA AÇMAK ZORUNLU OLACAK

İstanbul Elektrikli Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT), kavurucu sıcaklıkların erken başladığı yaz ayı için vatandaşların konforunun ön planda olduğu bir karar aldı. Sıcak havalarda vatandaşların daha konforlu bir yolculuk yapmasını amaçlayan İETT, şehir içi toplu taşıma hizmetinde görevli olan otobüs şoförlerine sıcak havalarda klima açma zorunluluğu getirildiğini duyurdu.