İstanbul'da en çok nereli var sıralaması yapıldı! İşte zirveye yerleşen o il

İstanbul kalabalık nüfusu ile dikkat çekerken giderek artan nüfusuyla gündemde olan megakentte en çok hangi şehirden insan yaşıyor merak ediliyor. TÜİK’in son verilerine göre İstanbul’da 15 milyon 56 bin 806 kişi ikamet ediyor.

İstanbul'da en çok nereli var sıralaması yapıldı! İşte zirveye yerleşen o il

TÜİK, son nüfus istatistiklerini açıkladı ve İstanbul’un güncel nüfusu da paylaşıldı. TÜİK’in açıkladığı son verilere göre İstanbul’da 15 milyon 56 bin 806 kişi ikamet ediyor. Bu nüfusun sadece 2 milyon 152 bin 878’i İstanbul nüfusuna kayıtlı kişiler. Listenin geri kalan kısmı ise başka illerin nüfusuna kayıtlı. İstanbul’da yaşayan ancak başka kentlerin nüfusuna kayıtlı olanlardan en çok hangi ilden İstanbul2a yerleşim var merak edildi. İstanbul’da en çok nereli yaşıyor? İstanbul’da en çok hangi şehirli var? İşte yapılan sıralama ve listenin zirvesinde yer alan il…

TÜRKİYE NÜFUSUNUN YÜZDE 18,34’Ü İSTANBUL’DA İKAMET EDİYOR

Megakent İstanbul’da Türkiye nüfusunun yüzde 18,34’ü ikamet etmekte. TÜİK’in güncel verilerine göre İstanbul’da 15 milyon 56 bin 806 kişi ikamet ediyor. Bunlardan İstanbul kütüğüne kayıtlı olan kişi sayısı ise 2 milyon 152 bin 878. İstanbul’da ikamet eden fakat kütüğü başka illerde kayıtlı olan kişi sayısı da 12 milyon 904 bin olarak karşımıza çıkıyor. Bu istatistiklerle birlikte İstanbul’da en çok nereli var, en çok hangi ilden İstanbul’a göç oluyor merak edildi.

istanbul-da-en-cok-nereli-var-siralamasi-yapildi-iste-zirveye-yerlesen-o-il.jpg

LİSTENİN ZİRVESİNDE SİVAS VAR

İstanbul’da en çok nereli var, İstanbul’da en çok nereli yaşıyor sorusunun yanıtı geldi. Listenin zirvesinde 754 bin 327 kişiyle Sivas yer alıyor. Listenin ikinci sırasında Kastamonu, üçüncü sırasında ise Ordu var. Kastamonu, 544 bin 60 kişiyle listenin ikinci sırasına yerleşirken, Ordu ise 515 bin 544 kişiyle üçüncü sırada yer aldı. Dördüncü sırada Giresun, beşinci sırada Tokat, altıncı sırada Erzurum, yedinci sırada Malatya, sekizinci sırada Samsun, dokuzuncu sırada Trabzon ve onuncu sırada ise Sinop yer aldı.