Kademeli emeklilik SİL BAŞTAN! Yaş, gün, prim şartı değişti

Kademeli emeklilikte son dakika gelişmesi. Kademeli emeklilik şartları sil baştan değişiyor. 43 44 45 yaşında erken emeklilik geliyor.

Kademeli emeklilik SİL BAŞTAN! Yaş, gün, prim şartı değişti

Türkiye’nin son günlerde gündeminden düşmeyen kademeli emeklilik ya da diğer adıyla kısmi emeklilik düzenlemesine ilişkin son gelişmeler yakından takip ediliyor. Bir çok vatandaş kademeli emeklilik ne zaman çıkacak, kademeli emeklilik Şartları ne olacak gibi sorulara yanıt arıyor. Merakla beklenen düzenlemeye ilişkin yeni detaylar belli oldu. Sigorta giriş tarihi 1999 2009 arası olan sigortalılar için gelen kademeli emeklilik adeta 2. EYT olacak. Kademeli emekli düzenlemesi ile birlikte prim şartı A’dan Z’ye değişirken 43 44 45 yaşında erken emeklilik hakkı verilecek. Merakla beklenen kademeli emeklilikte son dakika gelişmeleri haberimizde…

Kademeli emeklilik ya da kısmi emeklilik olarak bilinen erken emeklilik düzenlemesi Türkiye’de milyonlarca vatandaş tarafından heyecanla takip ediliyor. Düzenlemenin hayata geçeceği tarihi merakla beklenirken müjdeli haber geldi. Torba yasa maddeleri arasında bulunan kademeli emekliliğin meclis tarihi belli oldu. Kademeli emeklilik düzenlemesi ile birlikte milyonlara erken emeklilik fırsatı sunulacak. Sigorta başlangıç tarihi 1999 2008 arası olanlara gelecek olan yeni düzenlemenin detayları da netleşti. İşte 42 43 44 yaşında emeklilik için son dakika gelişmeleri…

kademeli-emeklilik-1.jpg

MİLYONLARCA KİŞİYE ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI

Bu maddeleri TBMM’de görüşülmeye devam ederken kademeli emeklilik düzenlemesi de heyecanla takip ediliyor. Kısmi emeklilik olarak da bilinen kademeli emeklilik sistemi ile beraber milyonlarca kişiye erken emeklilik fırsatı gelecek. Düzenlemenin kapsamı ile ilgili detaylarda yavaş yavaş netleşiyor. Alınan bilgiye göre kademeli emeklilik düzenlemesi sigorta başlangıç tarihi 1999 ile 2009 arası olanları kapsayacak.

Ayrıca kademeli emeklilik sisteminde prim süresi on ila 15 yıl arasında değişecek. Sigorta başlangıç tarihine göre prim ödemeler ise 3600,5400 ve 4200 gün olması bekleniyor. Böylelikle vatandaşlar 42 43 44 yaşında erken emeklilik fırsatını elde edecek.

BAĞKUR LULAR İÇİN PRİM İNDİRİMİ DE MART AYINDA GELİYOR

Kısmi emeklilik düzenlemesinin yanında beklenen diğer bir düzenleme ise bağ kurlara prim indirimi düzenlemesi. Torba yasa ile Meclis’e sunulan düzenlemeler arasında yer alan SSK ve Bağ-kur prim eşitlemesi için tarih belli oldu. Şu anda Meclis’te bulunan düzenlemenin en geç 15 Mart’ta genel kurulda oylanması bekleniyor.

Düzenlemenin genel kurulda kabul edilmesi durumunda bağ-kurlular 1800 gün prim indirimine sahip olacak. Böylelikle bağ kurluların emeklilik yaşı beş yıl erkene çekilecek. 5 yıl erken emeklilik fırsatından 1.200.000 BAĞ-KUR’lunun yararlanacağı tahmin ediliyor.

kademeli-emeklilik-2.jpg

KADEMELİ EMEKLİLİK SON DURUM NE? KADEMELİ EMEKLİLİK VE PRİM İNDİRİMİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi sonrası milyonlarca kişinin beklediği kademeli emeklilik sistemi ile ilgili yeni gelişmeler son dakika olarak duyuruldu. 2. EYT olarak anılan kademeli emeklilik düzenlemesinin TBMM tarihi netleşti. Düzenlemenin mart ayı ortalarında yani yerel seçimlerden hemen önce Meclis’e geleceği düşünülüyor. Yapılacak oylama ile birlikte düzenleme kabul edilirse Nisan ayı başından itibaren kapsama giren vatandaşlar emeklilik dilekçesi vermeye başlayabilecek.