Kızıl Cin Türkiye’de görüldü! Gökyüzüne bakanlar büyük korku yaşadı

Kızıl Cin olarak anılan halk arasında kırmızı şimşek veya kırmızı yıldırım olarak da adlandırılan Red Sprite hava olayı Türkiye’de görüldü. Bir hava olayı olan Kızıl Cin’in sosyal medyada tartışma konusu olmasının ardından görüntüler hızla yayıldı.

Kızıl Cin Türkiye’de görüldü! Gökyüzüne bakanlar büyük korku yaşadı

Gökyüzünde gerçekleşen ilginç görüntü denk gelenleri hem şaşırttı hem de korkuttu. O anlara şahit olanlar hemen cep telefonlarına sarıldı. Bir hava olayı olan Kızıl Cin veya kırmızı şimşek olayını cep telefonu kameralarına kaydeden vatandaşlar sosyal medyada bu görüntüleri paylaşmaya başladı. Kısa sürede sosyal medyada hızla yayılan ve gündem konusu olan görüntülerle ilgili çok sayıda yorum geldi.

GÖRENLER CEP TELEFONLARINA SARILDI

Kızıl Cin ismi verilen Red Sprite hava olayı Türkiye’de görüldü. Yıldırım benzeri anlık elektrik boşalması olayını görenler hemen cep telefonlarına sarıldı. Anlık yaşanan hava olayını fotoğraflayan vatandaşlar bu görüntüleri sosyal medyada paylaşmaya başladı. Görüntüler kısa sürede sosyal medyanın gündemine yerleşti.

kizil-cin-turkiye-de-goruldu-gokyuzune-bakanlar-buyuk-korku-yasadi.jpg

KIZIL CİN NEDİR?

Ege Bölgesi üzerinde görüntülenen ve kısa sürede sosyal medyanın gündemine yerleşen Kızıl Cin hava olayı ile ilgili merak edilenler araştırılıyor. Ege Denizi üzerinde görülen Kızıl Cin hava olayı, Atina2dan fotoğrafçı Christos Doudoulakis tarafından fotoğraflandı. Türkiye’den de görülen ve vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıyan görüntüler kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasında yer aldı. Paylaşılan bu görüntülerin ardından ‘Kızıl Cin nedir? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. Kızıl Cin (Red Sprite),bir hava olayıdır. Fırtına bulutlarının üzerinde yaklaşık 95 kilometre yükseklikte oluşan kırmızımsı-turuncu renkte parlak, plazma benzeri parıltılar olan doğa olayı, fırtına bulutlarının içinde oluşan elektrik boşalmaları sonucunda oluşmaktadır.

kizil-cin-turkiye-de-goruldu-gokyuzune-bakanlar-buyuk-korku-yasadi-001.jpg