Sadece süper zeka olanlar 12 saniyede bulabiliyor!

Optik illüzyonlar gözlem ve dikkat yeteneğini geliştirirken, problem çözme yeteneklerini geliştirmeye önemli ölçüde yardımcı oluyor.

Sadece süper zeka olanlar 12 saniyede bulabiliyor!

Çok sık optik illüzyon testleri çözen kişilerin bile zorlandığı bu resimdeki gizli sayıyı bulabilmek için yüksek zeka ve dikkatli olmayı gerektirmektedir. Resimdeki farklı sayıyı sadece süper zekaya sahip kişiler çok hızlı bir şekilde buluyor. Bunun için ise tam 12 saniyeniz bulunmaktadır.

sadece-super-zeka-olanlar-12-saniyede-bulabiliyor.jpg

Optik illüzyonlar dikkatimizi ve resimleri algılama şeklimizi ölçmektedir. Resimde saklanan nesneleri bulma illüzyonları oldukça seviliyor ve sık sık araştırılıyor. Aşağıda yer alan optik illüzyon resmindeki gizli sayıyı 12 saniyede bulabilen kişilerin yüksek IQ'ya sahip oldukları ifade ediliyor. Görsel zeka testinde birbirinin birebir aynısı olan 8831 sayılarının yer aldığı bir resim bulunmakta.

sadece-super-zeka-olanlar-12-saniyede-bulabiliyor-001.jpg

Resme ilk baktığınızda sanki tüm sayılar 8831 gibi görünmekte fakat resme net bir şekilde bakarsanız, bir yerlerde gizlenmiş olan ve diğerlerinden farklı olan 8881 sayısını görebileceksiniz. Saklanan gizli sayıyı tespit etmek için keskin bir zekaya ve iyi bir göze ihtiyacınız var.