Taburelerin ortasında yer alan bu delik bakın ne işe yarıyormuş

Evimizde, iş yerimizde, bir çay bahçesinde veya kapı önümüzde oturmak için sık sık tercih ettiğimiz plastik taburelerin tam ortasında bir delik bulunuyor. Taburlerin ortasındaki bu deliğin ne işe yaradığını hiç merak ettiniz mi?

Taburelerin ortasında yer alan bu delik bakın ne işe yarıyormuş

Günlük yaşamımızda oturma aracı olarak kullandığımız plastik taburelerde yer alan deliğin kullanım amacını duyunca çok şaşıracaksınız. Yetişkinler için ayrı, çocuklar için ayrı boyutları bulunan plastik tabureler kullanım olarak oldukça pratik. Üst üste geçirerek yer kaplamadan rahatça kullanabildiğimiz plastik taburelerin tam ortasında yer alan deliğin ne işe yaradığını belki de şimdiye kadar hiç duymadınız. Taburelerin tam ortasında duran o boşluğun aslında bir amacı bulunuyor. İşte taburedeki o deliğin yapılmasındaki amaç…

ÜRETİMİ BU ŞEKİLDE YAPILIYOR

Oturmak, ayaklarımızı uzatmak, çocuklar için olan boyutlarıyla çocuklarımıza oyun oynarken rahatça kullanması için tercih ettiğimiz evimizde, iş yerimizde, bir çay bahçesi veya kapı önünde sık sık tercih edilen plastik tabureler kullanımları en kolay ürünlerin başında geliyor. Rahatça üst üste geçirilen ve yer kaplamayan taburelerin tam ortasında yer alan deliğin ne işe yaradığını biliyor muşunu? Genellikle tabureleri üst üste geçirirken veya birleşik olan tabureleri birbirinden ayırırken kullandığımız o büyük deliklerin yapılmasında bir amaç var. Taburelerin üstünde yer alan bu delikler önemli bir detay taşıyor. Bu delikler özellikle tabureler için tasarlanmış ve üretilmiştir.

taburelerin-ortasinda-yer-alan-bu-delik-bakin-ne-ise-yariyormus.jpg

HAVA SIKIŞMASINI ENGELLEMEK İÇİN YAPILIYOR

Kullandığımız küçük tabureleri yer kaplamaması için üst üste koyuyoruz ve ihtiyacımız olduğunda üst üste koyduğumuz tabureleri birbirinden ayırıyoruz. Tabureler üst üste konulduğunda içlerinde hava sıkışıyor ve kilitlenme riski artıyor. Üreticiler de hava sıkışmasını ve kilitlenme riskini önlemek amacıyla taburelerin üzerine bu delikleri ekliyor. Bu delikler olmasa iç içe geçirdiğimiz tabureleri çıkarmak bir hayli zor olabilirdi.

taburelerin-ortasinda-yer-alan-bu-delik-bakin-ne-ise-yariyormus-001.jpg